Teresa Torra: “Ensenyem fets que, si no és a través nostre, no es veurien”

F Pere Tarrés
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
Teresa Torra Font: Xarxanet.
Teresa Torra, tresorera del Cineclub de Manresa.
Cineclub Manresa Font: Xarxanet.
Imatge de la cartellera del Cineclub Manresa.

Teresa Torra: “Ensenyem fets que, si no és a través nostre, no es veurien”

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
F Pere Tarrés

Resum: 

Coneixem els inicis del Cineclub de Manresa, un dels cineclubs més antics de Catalunya que destaca per la projecció de pel·lícules d'art i assaig en versió original i fora del circuit comercial de les sales de cinema convencionals.

Teresa Torra, tresorera del Cineclub Manresa comparteix els inicis de l'entitat des que es va consolidar com a cineclub l'any 1957. Segons explica, l'entitat ja comptava amb activitats prèvies a la formació de l'entitat des de l'any 1955, però no va ser fins al 1968 que l'entitat no s'incorpora a la Federació Catalana de Cineclubs.

Segons Torra això "marca un punt d'inflexió pel que fa a l'evolució de l'entitat", ja que el Cineclub tenia permís per projectar pel·lícules que estaven fora del circuit comercial i que només es podrien projectar a cineclubs segons la legislació franquista. D'aquesta manera, el Cineclub demostra la seva independència i voluntat d'apropar noves realitats i obrir els ulls a través del cinema.

Actualment, el cineclub de Manresa es manté gràcies a la quota anual dels socis i les sòcies i de la subvenció de l'ajuntament. Projecten les versions originals, sovint subtitulades en català, i compten amb una programació infantil alhora que donen veu a altres entitats i ajuden el jovent interessat a fer cinema a través del projecte Visuals, el qual s'ocupa des de l'any 2008 de donar una subvenció a totes aquelles persones joves que vulguin fer un curt.

Torra finalment destaca la importància del cinema en la vida diària i reivindica més cultura cinematogràfica en les escoles i els instituts per donar a conèixer altres visions del món "i tenir un jovent diferent".

Comentaris

Very interesting information! Perfect just what I was looking for! My site: does OKBet legit

There are numerous well-known video games today, but you might not be familiar with this one. Spend some time playing it to see how fantastic it is! run 3

This move symbolizes their commitment to independence and embracing new cinematic perspectives. | fix water damage

Afegeix un comentari nou