La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha impulsat la redacció d’un relat col·laboratiu en el qual tothom ha pogut posar el seu gra de sorra realitzant piulades a través del Twitter. Màrius Serra ha estat l’encarregat de supervisar el projecte i editar els textos dels quatre capítols que conformen el llibre.
A mitjans d’abril, l’Oficina de Suport i Transferència a la Recerca de la UOC va proposar la redacció d’un conte col·laboratiu per mitjà del Twitter. L’aventura proposada per la UOC porta el nom “Hi havia una piulada”, el qual va acompanyat d’un subtítol ben aclaridor: “El relat dels investigadors de la UOC obert a tothom”. El projecte es va fer extensiu a tothom, fos o no de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) sota dos úniques condicions: haver llegit la introducció del capítol i les piulades publicades abans de fer la proposta i elaborar frases de com a màxim 140 caràcters. La redacció del conte va acabar el passat 11 de maig i cinc dies després es va escollir el títol entre tots els que s’havien proposat seguint la mateixa metodologia que per redactar els quatre capítols del llibre: piulant propostes amb el hashtag indicat.
El conte ha tingut a l’escriptor Màrius Serra com a prescriptor i editor literari. Serra, a més, ha guiat als diferents autors durant tot el procés creatiu.
El passat 21 de maig, Màrius Serra va publicar el conte editat a la pàgina web de “Hi havia una piulada”. El relat porta el títol de Laberint dodecaèdric i narra les aventures d’un investigador de la UOC, en Jordi, tot centrant-se en alguns aspectes de la cultura maia i la seva profecia, la qual marca el 12-12-2012 com el dia que s’ha d’acabar el món. La presentació del llibre tindrà lloc el dimecres 27 de juny, tot i que el lloc i l’hora encara estan per confirmar.
Afegeix un nou comentari