Un juliol per a formar-se

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Francesco Zizola
Font: Francesco Zizola
 Font: Jonathan Bachman
Font: Jonathan Bachman
 Font: Paula Bronstein
Font: Paula Bronstein
 Font: BBC
Font: BBC
 Font: Bio Salud
Font: Bio Salud
 Font: laperla29
Font: laperla29

Un juliol per a formar-se

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Els Juliols de la UB ofereixen formacions d’àmbits molt diversos: societat, cultura, tecnologia, salut... Us en proposem de ben diferents!

La majoria d’aquests cursos organitzats per la Universitat de Barcelona tenen una durada de 20 hores distribuïdes al llarg de la setmana. Les persones interessades s’hi poden matricular fins al mateix dia d’inici de les classes i el preu varia entre els 167 i els 185 euros. Els cursos són oberts a tothom i permeten reconèixer crèdits. En seleccionem uns quants amb rerefons social i sostenible.

Ciències socials:

En aquest curs, els participants reflexionaran sobre alguns conflictes bèl·lics internacionals contemporanis. S’analitzaran les accions que es duen a terme des de la cooperació internacional (governamental i no governamental) per resoldre’ls o minimitzar-ne l’impacte. Es tractarà, per exemple, el genocidi dels iazidites de l'Iraq perpetrat per l'estat Islàmic, els conflictes a l’Orient Mitjà, el periodisme i els conflictes internacionals, entre altres temes.

El curs es realitzarà del 10 al 14 de juliol al matí.

Aquest curs forma part de la Universitat d’Estiu de les Dones que inclou diversos cursos amb perspectiva de gènere. En aquest cas, la formació aborda, des de diferents perspectives, el paper de la dona en situacions de risc, conflicte i exclusió social. En un programa molt divers, s’analitzarà el paper de la dona en entorns de guerra i de pau, l’acollida a les dones immigrades, la joventut femenina, la situació de les dones immigrades a la presó...

El curs es realitzarà del 3 al 7 de juliol al matí.

Ciències i salut

Actualment s’han mediatitzat molts temes en relació a l’alimentació i la salut. Aquest curs pretén posar llum en temes polèmics com les al·lèrgies alimentàries, els probiòtics, les intoleràncies al gluten i a la lactosa, els perills o beneficis de menjar carn, etc. Professorat del Departament de Nutrició i Bromatologia, del Departament de Bioquímica i Fisiologia, entre altres professionals, s’encarregaran de dinamitzar les sessions.

El curs es realitzarà del 17 al 21 de juliol a les tardes.

Una de les problemàtiques més importants que existeixen sobre els trastorns mentals és l’estigmatització que se’n fa. Per això aquest curs tracta d’evitar aquest estigma i afavorir la detecció i el tractament precoç mitjançant un llenguatge molt planer i divulgatiu. Així doncs, s’explicarà com es genera un problema de salut mental, mostrarà els indicadors més freqüents en la infància i l’adolescència i proposarà una prevenció que ajudi a mentalitzar la persona del que està passant i eviti conflictes.

El curs es realitzarà del 3 al 7 de juliol als matins.

Aquest curs donarà les claus de quines plantes es poden utilitzar pel tractament o la curació de moltes patologies comunes. Així doncs, s’indicaran les possibilitats terapèutiques reals de les plantes medicinals, els seus possibles efectes adversos i les possibilitats que tenen d’interactuar amb altres productes.

El curs es realitzarà del 10 al 14 de juliol al matí.

Arts i humanitats

Aquest curs també s’emmarca en el cicle Universitat d’Estiu de les Dones. En aquest cas, es repassaran creacions de dones en diversos formats: cartes, novel·les, apunts biogràfics, textos místics, obres artístiques i més al llarg de la història de la humanitat.

El curs es realitzarà del 3 al 7 de juliol al matí.

Aquest curs es realitza del 10 al 14 de juliol de 16 a 20.30 h i pretén mostrar què s’amaga darrere d’una producció teatral. L’alumnat aprendrà a analitzar com es desenvolupa aquest procés, quines tasques amaga, i coneixerà els diferents llenguatges que participen en el resultat final d’una obra. Tot això es farà a partir de l’obra ‘Bodas de Sangre’, de Federico García Lorca i dirigida per Oriol Broggi al Teatre Biblioteca de Catalunya.

Aquest curs té un professorat de luxe, entre els quals hi ha el director de teatre Oriol Broggi i les actrius Nora Navas i Clara Segura!

Afegeix un comentari nou