Una exposició mostra el procés de set dones transsexuals cap a la seva identitat triada

Suds
 Font: Ester Pérez Berenguer
Cartell de l'exposició 'Trans-forma'. Font: Suds

Una exposició mostra el procés de set dones transsexuals cap a la seva identitat triada

Suds

Resum: 

'Trans-forma, Transitant emocions', produïda per Suds, pot ser visitada en format virtual en la galeria fotogràfica Mirades, així com en diverses biblioteques de la província de Barcelona.

L'entitat Suds acaba de publicar en la seva galeria en línia 'Trans-forma, Transitant emocions', una exposició fotogràfica d'Ester Pérez Berenguer que mostra el procés de set dones en la seva transició de gènere. L'exposició mostra la desconstrucció de la identitat imposada, així com les lluites internes que comporta. També, de la nova construcció dels afectes una vegada han decidit realitzar el trànsit, associada en molts casos a sentiments de solitud, a vegades buscada, sovint imposada.

La presència en els espais públics és una de les lluites més sentides del col·lectiu trans en l'atreviment a ser qui realment són. "En el meu camí de construcció i apoderament, vaig arribar a entendre que soc una dona que aporto molt a la societat, per la diversitat que represento. Sento que la societat va canviant i que anem ocupant espais on abans ni pensàvem que podíem estar", expressa Carolina Murcia, una de les dones fotografiades.

La fotògrafa, Ester Pérez Berenguer, explica que aquesta exposició "neix d'uns tallers de fotografia participativa, en els quals les dones van manifestar què els preocupava i que volien mostrar a la societat". Afegeix que l'objectiu és "deixar de veure a les dones trans des de l'alteritat, i aproximar-nos a la seva quotidianitat i a la seva intimitat com a espai polític de resistència i lluita. Una lluita que ens enriqueix com a societat i ens ajuda a ser més lliures".

Suds, productora de l'exposició, entén la lluita de les dones trans i de tot el col·lectiu LGBTIQ+ com a part de la lluita feminista. Les dones trans són un exponent de qüestionament del binarisme de gènere i per tant del sistema patriarcal. Aquesta exposició ha estat realitzada gràcies a la col·laboració del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou