Una exposició virtual de pessebres adaptada al temps de Covid-19

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Federació Catalana de Pessebristes
XVIII Biennal del Pessebre Català. Font: Federació Catalana de Pessebristes
 Font: Francesc Mataró
Pessebre representant la Festa del Pi a Centelles. Font: Federació Catalana de Pessebristes
 Font: Jaume Muntada
Creació del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès. Font: Federació Catalana de Pessebristes

Una exposició virtual de pessebres adaptada al temps de Covid-19

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La XVIII Biennal del Pessebre Català exposa una quarantena de pessebres en format virtual.

La Federació Catalana de Pessebristes (FCP) ha optat per adaptar la tradicional Biennal del Pessebre Català al temps de Covid-19. La divuitena edició de l’exposició s’ha traslladat a l’entorn virtual, del 8 de desembre al 6 de gener, reunint 44 creacions d’entitats pessebristes.

L’exposició pretén ser una mostra representativa del pessebrisme actual de Catalunya i les Illes Balears. Tal com explica el president de la FCP, Ramon Albornà, s'ha volgut experimentar amb nous formats, fent ús de les possibilitats que ofereixen l’entorn virtual i les xarxes socials. “La virtualitat ens dona moltes oportunitats, no només pel nombre de persones que poden visitar l’exposició, sinó també per la possibilitat d’arribar a més racons”, explica Albornà.

La FCP valora positivament la rebuda que ha tingut aquest nou format, que es va presentar el dia 8 de desembre. “És una manera més de veure pessebres”, comenta Albornà, i afegeix que animen a tothom a visitar pessebres presencialment, si se'n té la possibilitat. “Tanmateix, està bé que se sàpiga que també existeix aquesta opció virtual, que és accessible des de qualsevol lloc”, conclou.

La XVIII Biennal del Pessebre Català es pot visitar en aquest enllaç fins al 6 de gener, coincidint amb el Dia de Reis i el final de les festes nadalenques.

Un esdeveniment amb història

La Biennal del Pessebre Català, tal com el seu nom indica, és una mostra pessebrista que se celebra cada dos anys. En el seu format original, una ciutat és l'encarregada d’acollir l’exposició, presentant pessebres de diferents entitats. Vilanova i la Geltrú, Girona, Banyoles o Olot, són algunes de les localitats amfitriones de les últimes edicions.

Afegeix un comentari nou