Una Patum de clicks de Playmobil

Autor/a: 
Redacció
 Font:
Font:

Una Patum de clicks de Playmobil

Autor/a: 
Redacció

Resum: 

Un seguit d’actes i d’exposicions commemoren el 9è aniversari de la declaració de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Amb l’objectiu de recordar l’efemèride cada any es programen una sèrie d’activitats que pretenen apropar la Patum de Berga a un gran públic. Un dels actes que més expectació aixeca és l’exposició ‘Click Patum’, basada en diorames de Playmobil sobre la Patum, a la sala polivalent del Teatre Municipal de Berga. L’exposició es pot visitar els dissabtes i diumenges fins al 30 d’aquest mes, de 10h a 14h i de 16h a 20h. "L'exposició demostra que la Patum té unes potencialitats infinites", considera Albert Rumbo, gerent del Patronat de la Patum.

El dissabte 8 de novembre a sala d’Actes de l’Ajuntament de Berga es presentarà en societat un nou convidat als pessebres catalans: El Ple Caganer de la Patum, figureta de la festa en forma de caganer.

Congrés País Gegant

Dins del marc d’aquestes activitats, la tercera sessió del Congrés Nacional de gegants i imatgeria festiva de Catalunya es trasllada a Berga, en concret, al Pavelló de Suècia, per parlar durant dos dies sobre la tradició, comunicació i tecnologia, durant els dies 29 i 30 de novembre. Aquestes jornades estan organitzades per l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, el Patronat Municipal de La Patum i l’Ajuntament de Berga.

A banda que el divendres 5 de desembre el programa La Competència de RAC1 farà el seu programa en directe al mateix Pavelló de Suècia, una data molt esperada és la presentació de la reedició del llibre ‘Patum!’ el dissabte 20 de desembre a l’Ajuntament de Berga a les 18h. Hi seran presents Albert Rumbo, autor del text, Manel Escobet, autor de les fotografies i Salvador Vinyes, qui s’ha encarregat del disseny.

En definitiva, prop de dos mesos per celebrar i difondre la declaració de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, en un programa que any rere any amplia les seves activitats.

Afegeix un comentari nou