Undàrius: Cultura popular transfronterera

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Imatge d'una edició anterior de l'Undàrius Font: Undàrius
Imatge d'una edició anterior de l'Undàrius
Trobada de bèsties en una edició anterior de l'Undàrius Font: Undàrius
Trobada de bèsties en una edició anterior de l'Undàrius
Cartell de l'edició d'enguany de l'Undàrius Font: Undàrius
Cartell de l'edició d'enguany de l'Undàrius

Undàrius: Cultura popular transfronterera

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Girona es converteix durant un cap de setmana en la capital cultural de Catalunya i l'Occitània

Dijous 28 de juny comença el Festival de Cultura Popular i Tradicional de Girona, l'Undàrius, que s'allargarà fins diumenge. El festival està dedicat a la cultura popular i tradicional catalana, però també occitana i resta connectat a les cultures europees.

De fet, Undàrius vol ser una programació que es faci el seu lloc dins l'oferta cultural de l’euroregió definida pel triangle Barcelona-Tolosa-Montpeller dins la qual Girona hi ocupa una posició privilegiada.

D'acord amb aquests paràmetres, la programació va més enllà dels aires de la tramuntana i ens acosta als vents que bufen més enllà dels pirineus. Tallers, grups, tastets, espectacles, cercaviles, balls, danses populars de Catalunya i de la zona de l'Occitània, amb algun accent italià i quebequès inclòs.

El 17è Curs d'Estiu de Cultura Popular i Tradicional

Dins el marc del festival, es durà a terme el 17è Curs d'Estiu de Cultura Popular i Tradicional, que organitza la Universitat de Girona a través de l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la UdG, l'AUCOC, Escampillem i el Centre Cívic Sant Narcís. El curs tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny, i 1 de juliol, i tindrà un reconeixement de 30 hores de formació permanent i el seu equivalent amb un crèdit ECTS als estudiants de tots els graus. No cal inscripció prèvia excepte si es vol el reconeixement acadèmic.

Afegeix un comentari nou