Uns pastorets que trencaran motlles

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
El Tió solidari de Xarxanet Font: Xarxanet
El Tió solidari de Xarxanet

Uns pastorets que trencaran motlles

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Tió solidari de Xarxanet ens acosta avui a una proposta ben solidària i especial: els Pastorets de Prodis, la fundació que es dedica amb cos i ànima a les persones amb paràlisi cerebral. T'ho perdràs?

Des de la celebració del 25è aniversari de Prodis, una fundació privada dedicada des dels seus orígens als serveis a les persones, el Centre de Paràlisi Cerebral va decidir recuperar després de gairebé vint anys els seus propis Pastorets, a Terrassa, i aquest serà el quart any que ho facin després de l'efemèride.

No es tracta d'una representació teatral qualsevol. Tant el guió, com els decorats, el muntatge i els enregistraments són creacions pròpies de tothom qui participa del dia a dia del centre, sempre pensant en les persones usuàries i adaptant l'obra a les seves necessitats, per treure'n el màxim potencial. Així, el resultat final són uns pastorets que fugen del tòpic, esborren estigmes i omplen l'obra d'humanitat i esperit nadalenc.

Des de l'entitat s'afirma que "pujar a l’escenari i representar una obra de teatre, en què el guió, els decorats, el muntatge i el material audiovisual han estat pensats i creats per totes aquestes persones, és una eina d’apoderament molt potent".

La representació de l'obra, la versió pròpia del clàssic de Folch i Torres, es durà a terme al Teatre Principal de Terrassa, divendres 14 de desembre, amb un preu per entrada de 5€, i de 3€ a partir de la tercera. Els tiquets es poden adquirir a qualsevol dels centres de Prodis: a la Plaça del Tint, 6 de Terrassa, o bé al carrer Pau Marçal, 136, de la mateixa vila.

La fundació privada amb seu a la ciutat egarenca és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre destinada a l’assistència i la promoció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral. Prodis entén que la millora de la qualitat de vida no és només l’absència de malaltia, sinó que també potenciar les capacitats de les persones, propiciant que gaudeixin d’una bona salut física, mental i social.

Afegeix un comentari nou