VII Cicle de Música Dones i Compositores al teatre de Sarrià

Centre i Teatre de Sarrià
Autor/a: 
Sandra Rodríguez
Programa complet cicle dones i compositores  Font: Teatre de Sarrià
Programa complet cicle de música Dones i Compositores
Isabel Fèlix Dones i Compositores Font: Isabel Fèlix
Isabel Fèlix cicle de música Dones i Compositores

VII Cicle de Música Dones i Compositores al teatre de Sarrià

Autor/a: 
Sandra Rodríguez
Centre i Teatre de Sarrià

Resum: 

El Teatre de Sarrià inicia la VII edició del Cicle de Música de Dones i Compositores, que vol mostrar el talent de la dona en el món de la composició musical i el gran llegat que les compositores han deixat al llarg de més de 45 segles.

La història de la música és del tot incompleta si no és té en compte les més de 6.000 compositores de les que es té alguna referència. Des de l’època del sumeris fins a l’actualitat, les dones han hagut de lluitar molt per arribar a tenir una mica del reconeixement que es mereixen. La manca de reconeixement i falta d’interès per part dels col·legues o historiadors masculins ha donat lloc, d’una banda, al gran buit que encara ara hi ha en aquest tema, i de l’altra, ha impedit la conservació d’un gran patrimoni musical, doncs moltes composicions s’han perdut.

És en aquest context que neix el 'Cicle de Música de Dones i Compositores' al Teatre de Sarrià, que aquest any 2021 arriba a la seva VII edició. Un cicle que treballa per a donar a conèixer el gran patrimoni i llegat musical femení, difondre l’aportació musical i el talent de les dones compositores més rellevants al llarg de la història de la música occidental, així com escoltar i analitzar composicions de les compositores de diferents èpoques i països.

El cicle busca mostrar el paper que han tingut les dones en la història i el progrés de la humanitat i així millorar la cohesió social, apropant la cultura mitjançant el coneixement del gran llegat musical femení, molt desconegut.

Amb un total de sis concerts, el tret de sortida tindrà lloc el proper 12 de març amb la pianista Isabel Fèlix, que presentarà el primer enregistrament mundial de l’obra completa per a piano de Margarida Orfila (Maó, 1889 -Barcelona, 1970), fruit d’anys de recerca, reivindicant així la figura d’aquesta compositora noucentista de precoç talent i sòlida formació.

Afegeix un comentari nou