Àmbit de la notícia
Cultural

Visita Grans Equipaments Culturals de Barcelona des de casa

Entitat redactora
Ravalnet
Autor/a
Marta Rius
  • App del MACBA
    Font: MACBA

Propostes culturals gratuïtes online per a totes les edats.

Des de l'Apadrina el teu Equipament, i amb col·laboració amb els Grans Equipaments culturals que formen part del projecte, la Fundació Tot Raval ha elaborat un llistat d'activitats online que ajudaran a canalla i grans a aprendre i gaudir de continguts culturals gratuïts, alhora que serveixen també al professorat.

A la seva web podeu trobar, en el marc de #ElLiceuacasa, moltes de les òperes que s'hi han representat, i per als més petits, sis títols que han format part en algun moment de la seva programació del 'Petit Liceu' i que es poden gaudir online de manera gratuïta: La petita flauta màgica, La ventafocs, El jove barber de Sevilla, Pere i el llop, Somiant el Carnaval dels animals i Els músics de Bremen. Properament també estaran disponibles nous continguts online.

Des de diferents plataformes, la Fundació ofereix diferents continguts per endinsar-se en el màgic món literari i artístic de Joan Brossa.
AppBrossa (per a nens de 4 a 7 anys)
Vídeos sobre Brossa
Espectacle Embrossa't
Espectacle Dot
Blog educatiu: activitats introductòries i activitats avançades
Continguts al voltant de l'exposició 'La mèdium i el poeta. Una conversa astral entre Josefa Tolrà i Joan Brossa': visites narrades, a Instagram i a Twitter, per descobrir la història d'amor a l'univers que s'amaga darrere d'aquesta mostra. 
Campanya #Brossadesdecasa: a Instagram i a Twitter, diferents creadors estan elaborant continguts brossians que compartiran a la xarxa. I a Facebook, es pot gaudir de diferents recursos interactius i audiovisuals.

A la seva pàgina web hi podeu trobar un apartat espcífic en el qual podeu descobrir recursos audiovisuals, documentals i gràfics.

En el seu canal de You Tube hi podeu trobar tot tipus de continguts, separats per: Projeccions i col·loquis; Serveis Educatius; Exposicions i Biblioteca del Cinema.

Sota el nom de el #Museusacasa, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha iniciat una sèrie d'accions tant al seu lloc web com a l’app gratuïta del MACBA i a les seves xarxes socials amb els continguts del seu fons susceptibles de ser difosos de manera digital.

Web
- Cada dia, hi destaquen un contingut.
- Cada setmana, hi ha una nova actualització dels imprescindibles a la 'home' amb continguts específics destacats i variats: entrevistes, recorreguts per les exposicions, etc.
- 'Diari de confinament'; previst per emetre a web, App i XXSS

Facebook

Twitter

Instagram
- Cada dia una nova publicació. Artistes parlen del confinament no només físic, sinó de manera àmplia: evadir-se, allunyar-se ..etc.
- Noves propostes en la secció de recorregut: al març amb especial èmfasi en les dones artistes: publicacions d’artistes que han passat pel MACBA i recorregut per obres de dones amb temàtica feminista.

Ràdio Web MACBA continua la seva programació habitual publicant un nou podcast setmanalment.

App gratuïta (per a Apple: https://apps.apple.com/es/app/macba/id836075930) envia notificacions diàries amb curiositats dels artistes de la col·lecció, alhora que permet fer un recorregut amb àudio-guia, des de casa, per les obres destacades de les exposicions i la col·lecció.
Newsletter quinzenal d’activitats proposa continguts disponibles online amb freqüència setmanal.

Algunes propostes interessants que el MACBA ofereix per tal de fer arribar el seu contingut més enllà de l’experiència presencial:

- Publicacions descarregables: Quaderns portàtils i Edicions electròniques de publicacions del museu

- Col·lecció Fons: Fons de documentació audiovisual és una sèrie documental des de la qual artistes de la Col·lecció MACBA parlen de la seva obra.

- Cursos i seminaris: Es continuarà mostrant continguts de les línies d'actuació del museu: #MACBAeducació, #PeIobert, #ArxiuMACBA...
L'Internationale és una confederació de set museus europeus en la qual el MACBA participa. El seu lloc web, L’Internationale Online inclou articles d’investigació, projectes artístics, biblioteca i un canal de vídeo on es poden veure noves performances artístiques i vídeos d’art.

El web del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ofereix conferències i articles del seu arxiu digital i està reprogramant i retransmetrà en streaming totes les activitats que ho permetin.

- Web: el Museu ofereix dos enllaços on podeu trobar diverses maneres de conèixer des de casa les seves col·leccions i curiositats:

'Més de 400.000 peces al vostre abast des de casa'
'Visita el Museu Marítim de Barcelona des de casa'
- YouTube: es poden consultar els vídeos sobre l’exposició 'Vaixells de joguina', en els quals aprendreu a fer diferents tipus d'embarcacions amb senzilles manualitats:
- Museum Quiz a Casa: el Museu Marítim, conjuntament amb diversos museus de Catalunya, proposa participar d'un concurs online de preguntes i respostes sobre temàtiques molt diverses i en equips en dos formats: adults i familiar. La versió adreçada a adults es fa els dissabtes, de 18 a 22 h, i la familiar, diàriament, també entre les 18 i les 20 h.

Des del seu compte de Twitter (@PalauGuell) ens conviden a descobrir-lo des de casa seguint el fil #laculturaacasa. Cada dia ofereix imatges i informació sobre un dels espais del Palau.

Al lloc web del Memorial Democràtic, que té per missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya (1931-1980), agrupa en un mateix directori tots els seus recursos en línia: Bancs de dades, publicacions didàctiques i exposicions online.

L’àrea de Musicologia de la Institució Milà i Fontanals és hereva del prestigiós Institut Espanyol de Musicologia del CSIC a Barcelona, fundat el 1943. Compta amb dos grups de recerca: ‘Música i societat’ i ‘Recuperació del patrimoni musical històric’.

Des del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones, podreu accedir online a informació i documentació referent a les dones en diverses àrees temàtiques com: ciència, filosofia, sociologia, política, cultura, dret, història, educació, família, teoria feminista, treball, economia, art, antropologia, literatura, legislació, psicologia, salut, etc.

L'espai que l'Institut de Cultura de Barcelona dedica a la creació emergent, amb l'organització d'exposicions amb la finalitat d'apropar al públic les propostes més innovadores dels artistes de la ciutat, ofereix per aquests dies dos projectes que podeu descobrir online:
- El projecte d'investigació del Marc O'Callaghan pel BCN Producció'19, sobre l'estudi simbòlic i musical de Ciutat Vella: Correspondències simbòliques entre folklore catòlic i música màkina al casc antic de Barcelona.
- El projecte de Serafín Álvarez pel BCN Producció'14 que convida a descarregar-se gratuïtament una mena de videojoc que enllaça tots els passadissos del món cinematogràfic, com un gran laberint que es pot recórrer.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari