XXIX Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya

 Font:
Font:

XXIX Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya

Resum: 

El proper dissabte 25 de setembre, a partir de les 17h., tindrà lloc la XXIX Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya, a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús (Baix Ebre). Intervindran 30 Bandes de Música d’arreu de Catalunya.

En aquesta ocasió, la localitat de Jesús, a tocar de Tortosa, acollirà a més de 30 Bandes de Música de tot Catalunya, que realitzaran a 5 places diferents de la localitat del Baix Ebre, concerts de curta durada i per grups de bandes. Desprès, totes les Bandes participants realitzaran una cercavila pels carrers principals del poble fins arribar a la Plaça de la Inmaculada, on faran una petita actuació davant la tribuna d’autoritats, mentre imposen les cintes recordadores de l’esdeveniment a cascuna de les formacions musicals.

Enguany, l’entitat amfitriona, la Banda de Música “Manel Martínes i Solà” celebra el seu 10è aniversari. Així mateix l’Escola de Música de Jesús a la que pertany la Banda, celebra deu anys de trajectòria didàctica musical.

Actualment les bandes de música de Catalunya, assoleixen en les seves actuacions i en les seves escoles d’estudis musicals, un nivell de qualitat molt alt, tot sent un bressol de futurs músics professionals i fent un servei social molt important tant en l’entorn infantil i juvenil, com en l’àmbit dels adults en general.

Amb aquesta Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals vol visualitzar una manifestació cultural molt arrelada al País i, a la vegada, la bona feina de tantes Societats Musicals que aconsegueixen importants objectius en la Cultura Popular, tot desenvolupant tasques educatives en l’àmbit musical amb resultats contrastats i amb una aportació pública de recursos molt minsa en relació a la tasca social realitzada i als resultats obtinguts.

Més informació: Josep Viana, Vicepresident de la Federació Catalana de Societats Musicals T. 606 43 59 14 josepviana@telefonica.net


Afegeix un comentari nou