2010 Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social

 Font:
Font:

2010 Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social

Resum: 

El passat dijous 21 de Gener es va inaugurar la Conferència de presentació de l'Any europeu de lluita contra la Pobresa i l’Exclusió social. La presidència espanyola va impulsar iniciatives per als col•lectius mes vulnerables.

L’actual crisi econòmica ha incrementat les situacions de pobresa a Europa, tot i que Europa es una de les regions mes desenvolupades del mon, prop del 17% de la població europea, es troba en situació de pobresa.
Les prioritats per combatre la pobresa i exclusió son quatre:

-Reconèixer el dret de les persones en situació de pobresa i exclusió social a viure amb dignitat.
-Adhesió de l’opinió pública a les polítiques d’inclusió social.
-Treballar per aconseguir una societat més cohesiva i solidària en que ningú dubti dels beneficis per tots de l’eradicació de la pobresa.
-Renovació del compromís de la Unió Europea i els seus estats membres, respecte a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, involucrant a tots els nivells politics per l’eradicació de la pobresa.

Per combatre pobresa i exclusió social es destinaran 17.000.000 €, ja que uns 80 milions d’europeus no disposen dels recursos necessaris per cobrir necessitats bàsiques de la vida diària. Coincidint amb l’Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, Barcelona acollirà el proper mes de juny, del 21 al 23, prop d’uns 500 professionals per celebrar la 18a conferència plenària de la Xarxa Social Europea. El Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Diputació de Barcelona sufragarà amb 80.000 € el cost de la celebració de la conferencia.

Llegir mes

Afegeix un comentari nou