Acord de col•laboració entre ECOM i FECETC

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Acord de col•laboració entre ECOM i FECETC

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El passat 27 de juny ECOM i FECETC van firmar un acord de col·laboració per afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat en Centres Especials de Treball i empreses ordinàries.

La Federació de Centres Especials de Treball a Catalunya (FECETC) i ECOM, moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física, van signar el passat 27 de juny un acord de col·laboració per enfortir la inserció laboral de les persones amb discapacitat física en Centres Especials de Treball com a empresa amb finalitat social.

Segons ha declarat Antonio Guillén, president d’ECOM, l’actual context de crisi que pateix el país empitjora l’accés al món laboral de les persones amb discapacitat, alhora que s’han reduït els ajuts públics al foment de les polítiques actives d’ocupació a col·lectius amb risc d’exclusió com a discapacitats. Per aquest motiu Antonio Guillen creu que ara més que mai són necessàries aquests tipus d’aliances, perquè no perilli el dret de treballar a les persones amb discapacitat.

L’ocupació als Centres Especials de Treball de persones amb discapacitat física amb un grau d’incapacitat inferior al 65%, representa un 30%, i el col·lectiu de persones amb discapacitat amb especials dificultats com persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental, paràlisi cerebral i persones amb discapacitat física amb un grau superior al 65% representa el 70% de les persones ocupades en Centres Especials de Treball.

L’objecte de l’acord entre ECOM i FECETC, és assolir una major presencia al mercat laboral de les persones amb discapacitat física amb un grau inferior al 65%, ja que de fet el 58% de les persones amb discapacitat que són potencialment actives tenen una discapacitat lleu. El fet de tenir una discapacitat lleu els permet desenvolupar-se amb certa autonomia en l’àmbit laboral, personal i social.

Afegeix un comentari nou