Adama: la clau del fundraising és unir creativitat i RSE

Autor/a: 
Equip de Redacció d'Adama

Adama: la clau del fundraising és unir creativitat i RSE

Autor/a: 
Equip de Redacció d'Adama

Resum: 

Una de les característiques fonamentals d’Adama ha estat, des dels seus inicis, la creativitat. L’ONG ha intentat sempre agermanar el fundraising amb noves idees.

Aquest any, Adama ha fet cinc anys però els seus principis fonamentals continuen intactes. Adama va néixer com una idea innovadora, per donar resposta a les necessitats de les persones en risc d’exclusió social, ja que en aquell moment no s’estaven atenent. L’èxit ha estat tan gran que, cinc anys després, atén a més de 800 persones en exclusió amb un equip de més de 180 voluntaris especialitzats.

Consolidar una nova forma de considerar el fundraising va ser un dels objectius dels primers temps d’Adama. Ja al 2008 van apostar per la diversitat de fonts de finançament, involucrant a empreses i organismes públics per igual, cosa que anava en contra de la tendència general d’optar només a les subvencions públiques. Efectivament, això es va demostrar com a una molt bona decisió que ha permès a Adama seguir nedant a les marees de retallades que ha patit el Tercer Sector (de fins al 40% en alguns casos).

Per tal de pal·liar totes aquestes mesures de retallada, a Adama s'ha apostat per idees creatives dins del fundraising, implementant aquesta creativitat a tots els nivells de treball. Així doncs, periòdicament el departament de Fundraising realitza sessions creatives de treball, brainstorming o pluges d'idees i altres tècniques per a fomentar les noves idees de valor afegit, juntament amb experts en la matèria.

Tota aquesta feina els ha portat a posar en marxa diferents projectes dels quals citarem els exemples més representatius. Durant el Nadal de 2012-2013, a Adama es van encetar diverses campanyes que ens van ajudar a engegar els vuit projectes que teníem a l’espera.

D’una banda, van iniciar una campanya amb Abacus que els va permetre tenir punts de llibre a les seves botigues i així recol·lectar fons que financessin els nostres projectes amb la infància. Es pot considerar un èxit perquè es va vendre la pràctica totalitat de l’estoc de punts, a més d’aconseguir un alt impacte mediàtic entre els clients de la cooperativa.

La campanya de la Loteria de Nadal va tenir un plantejament similar tot i que, en aquest cas, els va permetre posar-se en contacte amb empreses amb les quals encara no treballaven. L’abast d’aquest projecte va ser enorme, amb molts treballadors (d’empreses com Eden Springs) donant suport a la iniciativa mitjançant la venda de la loteria solidària d’Adama.

Paral·lelament, van impulsar la campanya “5 razones para dejar huella”, que va involucrar a cinc empreses per tal que donessin el finançament inicial per cinc projectes. En aquest sentit, destaquem el suport de Unilever España que va donar una empenta al nostre projecte per la infància al Centre Rialles; Fundación Abertis que va fer el mateix amb la Residencia Refugio de Obreras (tercera edat); i Vittalia Internet i Sofamel, que van ajudar amb el projecte al Centre Integral Meridiana.

Tampoc podem oblidar que, gràcies a la feina de tot l’any, s'han rebut diverses donacions en espècie. L’última ha estat la donació per part d’Abertis de 16 televisors de pantalla plana als centres en els quals treballa Adama, però també van rebre un aparat d’aire condicionat d’Eurofred (que ha permès que 70 voluntaris i voluntàries treballin en condicions més dignes) i una col·lecció de mobles de l’empresa Kibuc (destinats a 3 centres on treballen).

Finalment, el voluntariat corporatiu també ha estat part estratègica de les seves accions. Especialment, recordem la sortida al Museu de la Xocolata realitzada juntament amb treballadors de Barclays i 40 persones amb diversitat funcional, algunes d’elles en situació d’exclusió.

Des d’aquí aprofiten per donar les gràcies a totes les empreses que creuen en ells i en els quals han trobat grans col·laboradors, i els asseguren que mantindran el nostre factor diferencial, la creativitat que ens caracteritza, ja que és la que ens ha mantingut sans i estalvis, i és en allò que confien en aquests temps de retallades. I és que mai se sap per on vindrà la tan cercada solució per al Tercer Sector Social.

Departament d'Atenció a les Empreses

www.adama.org.es

empresas@adama.org.es

934627395

Afegeix un comentari nou