Amics del Xiprer, de Granollers, demana suport econòmic a tres municipis vallesans
Comparteix
L’associació que dona lots d’aliments a més de 4.000 persones l’any atén centenars d’usuaris i usuàries de les Franqueses, Canovelles i la Roca sense rebre subvencions dels seus ajuntaments.
L’Associació Amics del Xiprer, de Granollers, ha fet una crida als ajuntaments de les Franqueses del Vallès, Canovelles i la Roca del Vallès perquè concedeixin una subvenció que els permeti continuar atenent les més de 4.000 persones que han rebut lots d’aliment durant el 2016. L’entitat rep 23.000 euros anuals de l’Ajuntament de Granollers i viu principalment de les quotes de les persones sòcies. L’any passat es van recaptar 100.000 euros a través de les aportacions de 870 socis i sòcies.
La majoria de les persones usuàries i sòcies de l’entitat són de Granollers, però segons Natàlia Sanchís, directora de la Fundació El Xiprer, també s’atenen persones d’altres municipis veïns. “Els serveis socials de Canovelles, la Roca i les Franqueses ens deriven gent i, tot i que hi ha una col·laboració de treball entre l’associació i aquests ajuntaments, ara necessitem també un suport econòmic”, apunta Sanchís.
El Xiprer, que compta amb 150 persones voluntàries i també rep finançament de Càritas de Terrassa, de la Generalitat i de particulars i empreses col·laboradores, ha servit 60 dinars diaris, 30 esmorzars al dia i un total de 12.000 lots d’aliments en tot l’any 2016, segons el que es va explicar a finals de març en la presentació de la memòria de l’entitat. A banda de l’ajut alimentari, El Xiprer ofereix un servei de dutxa per a les persones que no poden portar una bona higiene personal.
“Ja no només atenem persones sense llar sinó molts treballadors amb sous precaris”, aclareix Sanchís, que assegura que tant el nombre de persones sòcies com el d’usuàries ha augmentat en els últims anys. “La demanda no ha crescut massa en l’últim any, però tampoc minva. Fins ara podíem viure dels fons i de les subvencions de l’Ajuntament de Granollers, però ara ja no”, assenyala la directora, lamentant que el volum de les subvencions hagi disminuït progressivament des del 2007.
L’entitat es proposa atreure una seixantena de persones sòcies més i aconseguir que l’aportació de les quotes passi dels 100.000 als 120.000 euros a finals del 2017. “Cada any aprofitem per demanar més compromís per part de la societat i, aquest cop, sobretot ens hem centrat en la implicació d’aquests ajuntaments, que ja estan estudiant com fer-ho”, diu Sanchís.
“El nombre de persones sòcies sempre ha anat en augment, i és un fet que sempre agraïm”, insisteix Sanchís. L’associació es va crear el 2010 amb l’objectiu d’arribar al miler de socis i sòcies. Poc a poc, les campanyes de captació van donant els seus fruits. “La quota és de 10 euros al mes, és a dir 120 euros l’any. Sempre destaquem els incentius fiscals, ja que al final cadascú acaba pagant 30 euros l’any, ja que se’n desgrava un 75%”, argumenta la cap de l'entitat.
Afegeix un nou comentari