Catalunya no podrà gestionar el repartiment de les ajudes socials de l’IRPF

Autor/a: 
Montserrat Garcia
 Font:
Font:

Catalunya no podrà gestionar el repartiment de les ajudes socials de l’IRPF

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

El Govern espanyol va anunciar la setmana passada que la potestat per administrar les subvencions generades de la casella del 0,7% de la declaració de la Renda (IRPF) no serà d’àmbit territorial sinó que es gestionaran de forma centralitzada.

El passat 6 de juny, el Govern central va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la distribució de les ajudes de l’IRPF. Aquestes subvencions van destinades a projectes de caràcter social i des de 1988 les ha gestionat el Govern espanyol.

Des de l’any 2009, la Generalitat de Catalunya reclama al Govern central la descentralització de la competència en gestió, tramitació, resolució i pagament de les subvencions socials de l’IRPF.

El passat 23 de març, la conselleria de Benestar i Família es va reunir amb les entitats dels Tercer sector per fer un requeriment al Govern en què demanaven la modificació o anul·lació de l’Ordre Ministerial TAS/592/2008 conforme la sentència del Tribunal Suprem del 16 de desembre de 2011.

Finalment, el divendres 24 d’agost, el Consell de Ministres va desestimar la reclamació de la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Ordre Ministerial 1199/2012 de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

L’executiu central va respondre que encara que l’òrgan competent sigui autonòmic, perquè les subvencions socials del IRPF siguin gestionades de forma més efectiva s’han de gestionar de forma centralitzada.

A més, es va anunciar també que, per a les pròximes subvencions, l’Òrgan de Govern ho comunicarà mitjançant un Reial Decret en comptes d’una Ordre Ministerial.

Comentaris

Això és un escàndol i un robatori! A que esperen les enttats catalanes per posar-se a davant de la manifestació de la Diada i reclamar els que ens pertoca?

Afegeix un comentari nou