Compromís del 17 d’octubre

Compromís del 17 d’octubre

Resum: 

A Catalunya, el passat diumenge 17 d’octubre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, desenes de persones es van mobilitzar contra la pobresa i les retallades de polítiques socials i de cooperació internacional.

La Confederació Catalana d’ONG es va concentrar el passat diumenge 17 d’octubre a la Plaça Sant Jaume per mobilitzar-se contra les retallades de polítiques socials i de cooperació internacional, arran de la crisi que pateix el país.

La Confederació reclama que la Generalitat destini el 0.7% del seu pressupost a la cooperació i que redueixi o condoni el deute extern amb països empobrits. Una altra reclamació per part de la Confederació, és que es tallin les relacions amb països i empreses que no respectin els drets humans o formin part de conflictes armats.

A més, la Comissió Europea ha fet una crida per convertir en “accions concretes” els compromisos contra la pobresa adquirits durant aquest any. L’Executiu comunitari ha subratllat durant el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa que a Europa, tot i ser una de les regions més riques del món, actualment hi ha més de 84 milions de persones amenaçades per la pobresa.

El comissari europeu de Desenvolupament, Andris Piebalgs, va recordar la importància de lluitar contra la pobresa mundial ja que 1.400 milions de persones al món viuen sota l’extrema pobresa.

D'altra banda, el passat 17 d’octubre, les 29 federacions de la Taula del Sector Social de Catalunya van signar el Compromís del 17 d’octubre contra l’exclusió social. El document signat recull deu compromisos de les entitats socials i deu demandes a les institucions, a més dels compromíssos que la societat en genera hauria d'assumirl per eradicar la pobresa.

El que la Taula d’entitats proposa, és que les administracions del nostres país facin seus els mateixos objectius europeus contra la pobresa, amb l’objectiu de reduir un 25% l’exclusió social per a l’any 2015.

Altres punts que cal tenir en compte del document signat són:

  • Inversió social a Catalunya sigui equiparada amb la mitjana europea.
  • Sistema financer compromès amb el dret a un habitatge digne per a tothom.
  • Consum responsable per part dels ciutadans.

Respecte als compromisos de les entitats destaquen el de defensar una societat en què els drets de tothom siguin efectius, invertir recursos per a les persones amb dificultat d'accés al mercat laboral i prestar atenció als nous perfils de pobresa generats per la crisi.

Afegeix un comentari nou