Coop57 aposta per la transició energètica

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
La transició energètica pot començar per la producció d'energia verda. Imatge de RightBrainPhotography. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font: RightBrainPhotography. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
La transició energètica pot començar per la producció d'energia verda. Imatge de RightBrainPhotography. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
Els aerogeneradors són també una font d'energia verda. Imatge de Robert Couse-Baker. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Robert Couse-Baker. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els aerogeneradors són també una font d'energia verda. Imatge de Robert Couse-Baker. Llicència d'ús CC BY 2.0

Coop57 aposta per la transició energètica

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Coop57 vol apostar per la transició energètica. Per a fer-ho ha començat a treballar en tres àmbits de finançament de projectes.

Coop57 ha publicat en el seu blog un apunt sobre l’aposta de la cooperativa de crèdit en la transició energètica. L’objectiu és implicar-se en un model de producció i un model de consum energètic, més sostenibles i respectuosos amb l’entorn. Durant aquest 2020 ho han fer des de tres àmbits.

El primer dels àmbit ha sigut iniciar un nova tipologia de préstec d’inversió. Es tracta dels prèstecs a mitjà o llarg termini que vagin destinats a millorar l’eficiència energètica o a impulsar innovacions en aquest àmbit, emprant energies renovables que tinguin un impacte més sostenible, tant en l’entorn com en el benestar de les persones.

En total s’han concedit tres préstecs per un valor total de 1.018.261,93 euros. Dos préstecs han anat a parar a Producció d’Energia Maresme 128, SCCL, cooperativa d’usuàries i consumidores. El primer préstec es destina a la primera fase de les obres de rehabilitació per a la millora de l’eficiència de l’envoltant tèrmica i de les instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació de l’edifici situat al carrer Maresme 128 de Barcelona. La inversió inclou la instal·lació per produir energia per a l’autoconsum de la comunitat.

El segon préstec per a Producció d’Energia Maresme 128, es destina a la rehabilitació energètica de l’edifici per complir amb l’objectiu de millorar l’eficiència tèrmica de la finca.

El tercer préstec és per a GEDI, cooperativa de treball associat, sense ànim de lucre i d’iniciativa social. El préstec vol finançar la instal·lació fotovoltaica autònoma de la casa de colònies Illot Gran de Font-Rubí.

El segon dels àmbits és l’impuls d’un premi especial en l’àmbit de les comunitats energètiques locals. Aquest premi té per objectiu desenvolupar nous exemples d’accions comunitàries en què els recursos energètics d’un territori siguin gestionats col·lectivament per les persones que hi conviuen.

El tercer dels àmbits és el de transició energètica cap a l’ús d’energies renovables. El projecte «Luz de Todos» n’és un exemple. Aquest projecte vol desenvolupar una minicentral hidroeléctrica autogestionada i treure la xarxa eléctrica del poble de mans privades i especulatives. Coop57 ha finançat aquesta aliança amb un préstec de 250.000 euros.

Afegeix un comentari nou