Cooperamor, un match a l'economia solidària

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Cooperamor, l'app per trobar l'amor en l'ESS  Font: Xarxa d'Economia Solidària
Cooperamor, l'app per trobar l'amor en l'ESS Font: Xarxa d'Economia Solidària

Cooperamor, un match a l'economia solidària

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Una app per trobar l'amor en els valors compartits de l'economia social i solidària.

Existeix l’amor més enllà del capitalisme? Doncs sí! La Rosa i la Sofia ja han fet match gràcies a Cooperamor, l'app per trobar parella en l'univers de l'economia social i solidària. La plataforma, impulsada des de la Xarxa d'Economia Solidària, uneix candidatures de persones afins segons els seus gustos vers el treball, les relacions, el consum, l'habitatge, l'economia i l'entorn.

Vindria a ser una mena de Tinder fictici que permet crear vincles basats en els principis d’equitat, igualtat i justícia, deixant enrere les relacions basades en la dominació. Relacions intercooperatives que esdevenen el nou poliamor.

“Inscriure-s’hi és molt fàcil”, comenta un usuari que prefereix mantenir-se en l’anonimat, “només has d’omplir un qüestionari explicant les teves afinitats i allò que busques”. Ell va deixar clar que valorava la sostenibilitat ambiental i les tasques reproductives i que volia trobar algú per establir una relació basada en la confiança, la transparència i el respecte. El match no es va fer esperar, aviat va trobar una persona compatible i ara cultiven plegats un projecte comú que ja dona els seus fruits.

“Per a mi era fonamental trobar algú que entengués el funcionament de la meva entitat i volgués formar-ne part”.

“Jo havia tingut unes quantes cites abans amb apps semblants”, confessa una altra usuària, “però havien estat una pèrdua de temps.” Assegura que amb Cooperamor ha estat diferent, “per a mi era fonamental trobar algú que entengués el funcionament de la meva entitat i volgués formar-ne part”. Gràcies a la plataforma va tenir una cita amb un parell de candidats i en van sortir tan satisfets, tots tres, que en l’actualitat continuen veient-se i ja fan plans de futur.

Les creadores de Cooperamor afirmen que l’èxit de la plataforma es basa en el fet que aquesta “situa les persones a l’epicentre” i gràcies a ella ja han nascut diverses relacions i projectes participatius, socials, mediambientals i culturals. “Algunes persones no saben que els seus valors formen part de l’economia social i solidària i que a la XES tenen tot un món per descobrir”. La plataforma, no lucrativa i apta per a totes les persones que creguin en la força de la col·lectivitat, ha demostrat que és possible crear un model de societat basant en el desenvolupament local harmònic, les relacions comercials justes i el respecte.

En el web s'hi poden trobar vídeos de parelles amb èxit que han utilitzat la paltaforma.


Afegeix un comentari nou