Àmbit de la notícia
Econòmic

‘Diners a contrallum’, el blog que promou les finances ètiques i l’economia solidària

Entitat redactora
Ravalnet
  • Identitat visual del blog 'Diners a contrallum'.
    Identitat visual del blog 'Diners a contrallum'.
  • Logotip de FETS, una de les entitats impulsores del blog.
    Logotip de FETS, una de les entitats impulsores del blog.
  • El blog 'Diners a contrallum' serà un espai de pensament crític al voltant de les finances.
    El blog 'Diners a contrallum' serà un espai de pensament crític al voltant de les finances.

El diari ‘Crític’ estrena un nou espai en col·laboració amb Fets i Fundació Fiare. El blog serà un web de debat, anàlisi i visibilitat de noves iniciatives sostenibles en el món de l’economia.

Que la banca ètica no sigui tan accessible com la banca tradicional és un tòpic. Desmuntar els clixés que envolten els bancs ètics és un dels primers articles que s’han publicat a ‘Diners a contrallum’, un nou blog que promourà les finances ètiques i solidàries. En aquest sentit, l’espai de debat i anàlisi va néixer el novembre del passat 2017 per donar visibilitat a noves iniciatives i promoure un consum conscient. De la mà del mitjà de comunicació ‘Crític’, que l’acull sota el seu domini, el web de reflexió aspira, a més, a ser un punt de trobada entre diferents agents de l’economia solidària i esdevenir un fòrum de debat per a totes aquelles persones que creuen en el poder de les finances ètiques.

El món sense ànim de lucre també s’han unit al llançament de ‘Diners a contrallum’. És el cas de dues organitzacions del grup Ecos: FETS, una associació que engloba entitats del Tercer Sector que promouen el finançament ètic, i la Fundació Fiare, part d’un banc cooperatiu que treballa a Itàlia des del 1999 i que també opera a l’Estat espanyol des de l’any 2005. Ambdues entitats han impulsat aquest projecte que s’assemblaria, per exemple, a la revista Opcions en l’àmbit del consum responsable.

El blog forma part del projecte mare ‘Impulsem les finances ètiques i solidàries a les aules’, coordinat per les dues organitzacions del grup Ecos i que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament i de la Direcció de Cooperació Internacional i Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona. Un altre dels articles que ha publicat darrerament és un reportatge sobre el ‘costat fosc’ de les grans asseguradores, on es proposen algunes alternatives ètiques.

Precisament, peces com les entrevistes o els articles d’opinió seran els principals formats dels quals es nodrirà la pàgina. Coordinades pel periodista Jordi de Miguel, totes elles tindran l’objectiu principal de promoure el pensament crític i la denúncia de les males pràctiques en el sector convencional de la banca i de l’economia general. Retornant a l’inici de l’article, la primera entrada desmenteix 7 tòpics relacionats amb la banca ètica. Aquest article s’acompanya d’un vídeo d’animació gràfica que els aclareix.

 

 

En què consisteix ‘Crític’?

‘Crític’, espai que allotja el blog, és una empresa cooperativa que es va fundar l’any 2014 que no rebutja tenir un model de negoci però ho fa amb una gestió democràtica i participació econòmica. De fet, la cooperativa està formada per cinc persones sòcies i des de l’any 2017 es va unir al Grup Cooperatiu Ecos, que està format per 18 empreses de l’economia social i solidària. La línia editorial del mitjà de comunicació és la publicació de notícies d’investigació i d’actualitat que inclouen un to crític i d’alerta davant iniciatives públic-privades que poden ser poc ètiques.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari