El fòrum Fedaia demana construir un sistema públic empoderat que integri les diversitats culturals i generacionals

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Fernando Fantova té experiència en la direcció d'organitzacions del tercer sector i consultoria independent. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
Fernando Fantova té experiència en la direcció d'organitzacions del tercer sector i consultoria independent. Font: Suport Tercer Sector.
El fòrum pretén detectar les necessitats del Tercer Sector, com s’abordaran i amb quines estratègies i eines s’executaran. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
El fòrum pretén detectar les necessitats del Tercer Sector, com s’abordaran i amb quines estratègies i eines s’executaran. Font: Suport Tercer Sector.

El fòrum Fedaia demana construir un sistema públic empoderat que integri les diversitats culturals i generacionals

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La 23a edició del fòrum aposta per uns serveis socials públics generals que puguin aplicar els coneixements de tots els àmbits del tercer sector.

El proper 20 de novembre es commemora el 30è Aniversari de la Convenció dels Drets dels infants. En aquest marc, aquest mes s’ha celebrat la 23è edició del Fòrum FEDAIA, amb l’objectiu d’aportar una mirada constructiva vers la multiplicitat d’infàncies, adolescències i famílies a les que atenen.

Davant dels grans canvis socials i els reptes actuals i aquells que arribaran, el fòrum pretén detectar les necessitats de la societat, i més en concret del tercer sector, com s’abordaran i amb quines estratègies i eines s’executaran, per tal de dissenyar, construir i compartir noves ‘mirades’.

Infància i adolescència, relacions familiars i acció social: què hi ha de nou?

Fernando Fantova, consultor i educador social, va remarcar que el model social de l’estat del benestar que existeix actualment afavoreix a les persones grans enlloc dels infants i les persones joves.

“En el País Basc un jove menor de 15 anys té 5 probabilitats més de ser pobre que un avi de 65 anys”, alerta Fantova. “A la Vall d’Hebron un metge pot receptar un tractament de 50.000 euros per allargar la vida a una persona de 92 anys quan aquests diners es podrien destinar a lluitar contra la pobresa infantil i la precarietat laboral del jovent”, afegeix el consultor.

Gràcies al seu treball transversal, Fantova apunta que “tots els àmbits del tercer sector treuen les mateixes conclusions”.

“S’hauria de fer un treball molt més preventiu basat en el coneixement, construir una comunitat i un esforç per incorporar a tothom, crear itineraris personalitzats, tenint en compte la interseccionalitat de cada individu i tenir en compte que cada persona ha de ser la protagonista a un ecosistema complexa d’agents”.

Fantova remarca que s’ha de treballar en els pilars de la comunitat, perquè tots els àmbits del tercer sector treballin en col·laboració i es fomentin uns serveis socials públics generals que puguin aplicar els coneixements de tots els àmbits.

“S’ha de treballar una enginyeria social de construcció de la societat amb un sistema públic empoderat, transversal, íntegre i global. Que sigui interdisciplinar i tingui en compte les diversitats culturals i generacionals”, explica Fantova.

Afegeix un comentari nou