El Govern inverteix 72,5 milions per a polítiques d’igualtat de gènere

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
El Pla estratègic compta amb més de 300 actuacions que s'han de complir  en els propers tres anys. Font: Gencat. Font: Gencat
El Pla estratègic compta amb més de 300 actuacions que s'han de complir en els propers tres anys. Font: Gencat.
Un dels eixos del Pla passa per la promoció de l'equitat en el treball i la corresponsabilitat en els usos del temps. Font: Gencat. Font: Gencat
Un dels eixos del Pla passa per la promoció de l'equitat en el treball i la corresponsabilitat en els usos del temps. Font: Gencat.

El Govern inverteix 72,5 milions per a polítiques d’igualtat de gènere

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Una seixantena d’entitats han participat en l’elaboració del Pla estratègic 2019-2022, que compta amb més de 300 actuacions.

El Govern destinarà 72,5 milions d’euros al Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022. El document compta amb 326 actuacions a desplegar durant els propers anys.

Les mesures, que han estat consensuades amb una seixantena d’entitats i institucions catalanes, tenen l’objectiu d’eradicar la violència masclista i, per tant, de lluitar a favor de la igualtat entre homes i dones.

Una de les mesures que proposa el Pla és la promoció del lideratge femení en els òrgans de direcció d’entitats, organitzacions empresarials, sindicals, polítiques i socials. També planteja l’objectiu de fomentar la qualitat dels plans d’igualtat de les organitzacions i la creació del Distintiu català d’excel·lència empresarial en matèria d’igualtat efectiva de dones i homes en el treball.

En l’àmbit de l’estudi, es revisaran els plans d’estudi per incloure perspectiva i continguts de gènere a les universitats i s’incrementarà la prevenció amb un programa d’innovació sobre relacions afectives lliures de violència adreçat a tots els centres educatius.

La sensibilització és un eix important del pla, que contempla l’elaboració de campanyes de conscienciació sobre la distribució per sexes de les tasques a la llar i les de cura, tenint en compte el seu valor social i econòmic.

A més, entre les actuacions destacades es troba la millora de l’atenció de totes les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial. Es destinaran esforços a desenvolupar una atenció específica i especialitzada adreçada a fills i filles de dones en situació de violència masclista.

Per a més informació, podeu consultar el llistat complet d’actuacions destacades.

Afegeix un comentari nou