El II Congrés Català sobre Pobresa Energètica tindrà lloc a Barcelona el mes de novembre

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Moltes famílies han hagut de tornar a la llum de les espelmes Font: Sostenible.cat
Almenys 325.021 llars catalanes pateixen pobresa energètica.
El I Congrés Català de Pobresa Energètica es va celebrar el 2016 a Sabadell. Font: Taula del Tercer Sector
El I Congrés Català de Pobresa Energètica es va celebrar el 2016 a Sabadell. Font: Taula del Tercer Sector

El II Congrés Català sobre Pobresa Energètica tindrà lloc a Barcelona el mes de novembre

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Aquest segona edició, organitzada per diversos ajuntaments, institucions i entitats del tercer sector, pretén reflexionar i buscar solucions per defensar l’accés de tota la població als subministraments bàsics.

Barcelona acollirà el II Congrés Català sobre la Pobresa Energètica que tindrà lloc els dies 8 i 9 de novembre al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants.

La trobada se centrarà en la necessitat de reforçar i promoure accions per fer front a les causes que impedeixen el dret a accedir a l’energia, l’aigua i el gas per a part de la població. Oferirà també diversos espais de debat on es tractaran qüestions com el funcionament del sistema elèctric espanyol, el desconeixement de la ciutadania sobre com gestionar els seus subministraments, la falta de legislació a nivell estatal en aquest àmbit i el cost de l’energia, entre d’altres punts.

L’esdeveniment l’organitzen la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Ecoserveis; els ajuntaments de Sabadell, Badalona i Barcelona i institucions com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Associació Catalana de Municipis.

L’any 2016 ja es va celebrar a Sabadell el I Congrés Català de Pobresa Energètica, que aleshores va reunir unes 400 persones i 80 ponents d’àmbit nacional i internacional.

Segons l’estudi publicat l’any 2017 per l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques-Ivàlua – consorci del que formen part la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra- almenys 325.021 llars catalanes (un 11% del total) pateixen pobresa energètica.

Canal a Youtube del I Congrés Català de Pobresa energètica

Afegeix un comentari nou