El millor de la declaració de renda

El millor de la declaració de renda

Resum: 

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i el Departament de Benestar Social i Família han presentat la campanya per marcar la casella de fins d'interès social en la declaració de la renda.

La campanya, presentada aquest dimecres 30 d’abril, sota el lema El millor de la declaració de la renda, anima la ciutadania a destinar una part dels seus impostos als col·lectius més desfavorits mitjançant la casella de fins d’interès socials de la declaració.

La roda de premsa s’ha celebrat al Centre de Dia d’Addiccions de la Fundació Salut i Comunitat i ha comptat amb la presència de la consellera del Departament de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras; i el director de l’àrea Inserció Social de la Fundació Salut i Comunitat, Toni Garín.

El millor de la declaració de la renda no costa res!

Durant la roda de premsa, Àngels Guiteras ha insistit que marcar la casella de fins socials no solament no té cap cost pel contribuent sinó que permet que moltes entitats se’n beneficiïn.

Concretament, l’any passat es van recaptar 271 milions d’euros que van beneficiar 6 milions de persones mitjançant 1135 programes de 447 entitats socials de tot l’Estat.

A més, la consellera Neus Munté ha recordat que marcar la casella de fins socials no és incompatible amb marcar la casella de l’Església, atès que es poden marcar totes dues de manera que el 0,7% de l’IRPF del contribuent es destini a cadascuna de les dues opcions.

La campanya s'adreça a tots els contribuents i, sobretot, a aquell 32% de catalans que encara no marca cap casella.

Tot i això, Catalunya és la comunitat de l’Estat on un percentatge més elevat de contribuents –el 48%- marca la casella de fins socials.


Gràfic del Dossier de premsa de la campanya

La crisi ens obliga a ser solidaris

Àngels Guiteras ha destacat també que, en l’actual situació de crisi i per poder “millorar la inversió social cal començar per marcar la casella de fins socials”, que la presidenta de la Taula d’Entitats defineix com a una “oportunitat perquè s’ampliïn les polítiques socials”.

En aquest sentit, la campanya insta els ciutadans a fer ús del seu dret a decidir sobre la destinació d’una part dels seus impostos marcant la casella de fins socials que permet finançar projectes d’entitats socials adreçats a col·lectius vulnerables com ara persones amb discapacitats, gent gran, infància, etc.

És molt important aconseguir més recursos per a les persones que estan dins de programes socials i per lluitar contra la fractura social, que cada dia és més gran. Àngels Guiteras.

Conflicte de competències

Pel que fa a la polèmica sobre la gestió del 0.7%, Neus Munté ha afirmat que el govern seguirà treballant per relclamar a l’Estat el compliment de les sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem segons les quals són les comunitats autònomes i no l’Estat qui hauria de gestionar i distribuir els ajuts procedents del 0,7%.

És la Generalitat a la que li correspon, en el marc de les seves competències exclusives, la tramitació, resolució i pagament d’aquestes ajudes. En aquesta reivindicació no farem ni un pas enrere. Neus Munté

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou