El tercer sector anima les empreses a participar amb la X Solidària en l’Impost de Societats

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Sandra Pulido
El 0,7% del tribut es destina a finalitats socials. Font: Freepik.
El 0,7% del tribut es destina a finalitats socials. Font: Freepik.
Si totes les empreses marquessin aquesta casella, es podrien assolir 111 milions d’euros. Font: Freepik.
Si totes les empreses marquessin aquesta casella, es podrien assolir 111 milions d’euros. Font: Freepik.

El tercer sector anima les empreses a participar amb la X Solidària en l’Impost de Societats

Autor/a: 
Sandra Pulido
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

L’any passat es van recaptar 36,6 milions d’euros en aquesta campanya i enguany l’objectiu és superar-los, malgrat la difícil situació.

La Plataforma del Tercer Sector (PTS) impulsa la campanya 'EmpreXes que marquen per canviar el canvi’, es tracta d’una iniciativa que vol donar a conèixer entre les empreses la possibilitat de marcar la casella d’Empresa Solidària a la base imposable de l’Impost de Societats (IS). Es tracta, per tant, d’un mecanisme similar a la ‘X Solidària’ que es pot marcar en la declaració de la renda.

Aquesta iniciativa, que es va aprovar l’any 2018, destina el 0,7% del tribut a finalitats socials, per tal de millorar les condicions de vida de les persones en situacions de vulnerabilitat. Des d’aleshores, el primer any es van recaptar 33 milions d’euros i el 2020 en van ser 36,6 milions. L’objectiu, enguany, és superar les xifres del 2020, “però sent conscients de la dura situació econòmica per la qual estan passant moltes empreses”, segons indica l’entitat.

Luciano Poyato, president de la Plataforma del Tercer Sector, assenyala que tenen present que “els dos anys anteriors no totes les empreses coneixen aquesta possibilitat”. Per aquest motiu, enguany estan fent una gran aposta perquè les empreses vagin coneixent aquesta possibilitat: “no només treballem amb les principals patronals de l’Estat espanyol, sinó que aquest any també ho fem a nivell territorial amb les diferents plataformes del tercer sector de les Comunitats Autònomes”, indica Poyato qui afegeix que “l’objectiu també és arribar a empreses que porten els temes laborals, és a dir, a les que fan les declaracions d’Impost de Societats de les empreses”.

El president de la PTS també és conscient de la difícil situació: “estem obstinats a difondre, conscienciar i sensibilitzar en com el tercer sector hem viscut la pandèmia. Hem hagut d’aportar molts fons extraordinaris i en moltes entitats s’han multiplicat les demandes”. Malgrat tot, des de l’entitat es mostren optimistes perquè, com expliquen, “la campanya ha estat millor dissenyada” i Luciano Poyato explica que “si totes les empreses marquessin aquesta casella, es podrien assolir 111 milions d’euros”.

El període per presentar aquest impost és fins el 26 de juliol. Marcar la casella Empresa Solidària no implica cap cost per a l’empresa i és totalment voluntari. S’ha de fer habilitant la casella 00073 en el model 200 i la 069 en el model 220 de l’Impost de Societats. Pot trobar-se en l'apartat 'altres caràcters' amb la identificació 'Opció del 0,7% de la quota íntegra per a finalitats socials'. Des de l’entitat, afegeixen que marcar la casella Empresa Solidària “suposa per a les empreses valor, reputació, impacte social, aliances i compromís amb les persones”.

Diferents empreses, patronals i federacions empresarials “ja han manifestat públicament que han marcat la casella”, segons informa la Plataforma del Tercer Sector, per tal de sumar-se a una campanya que pretén ajudar a “crear oportunitats per a totes les persones i fomentar part de l’economia inclusiva”.

La plataforma continuarà treballant els pròxims dies per acabar de fer la màxima difusió d’aquesta possibilitat, a més, però, asseguren que estan treballant en millores futures, com ara poder mantenir la casella marcada automàticament un cop s’hagi indicat el primer any, com passa en la declaració de l’IRPF.

Afegeix un comentari nou