Els Premis Rosita reconeixeran tres nous projectes cooperatius a l'Hospitalet de Llobregat

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
Presentació dels Premis Rosita Font: La Col·lectiva
Presentació dels Premis Rosita

Els Premis Rosita reconeixeran tres nous projectes cooperatius a l'Hospitalet de Llobregat

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

La Col·lectiva, l'Ateneu Cooperatiu de l'Hospitalet, dota amb 3.000 euros i un acompanyament personalitzat a cadascun dels tres projectes reconeguts amb els primers Premis Rosita.

La Col·lectiva, l'Ateneu Cooperatiu de l'Hospitalet, té obert fins al 10 d'abril el termini per presentar-se a la primera edició dels Premis Rosita. Els premis concediran fins a tres reconeixements per la constitució de nous projectes cooperatius a l'Hospitalet de Llobregat.

Segons explica l'organització dels premis, la Rosita és la filla de la Pura i el Felipe, una dona que s'ha dedicat tota la seva vida a cuidar a uns altres, per exemple el seu germà cada vegada que els seus pares eren empresonats. Rosita, afegeixen, és cada veïna de l'Hospitalet que possibilitat des de la invisibilitat el factor èxit de tercers als quals netegen la casa, cuiden dels seus fills o acompanyen en la vellesa. En definitiva, amb el nom de Premis Rosita es pretén fer un reconeixement a la xarxa comunitària que ha sostingut històricament des de les perifèries. "Perquè totes les coneixem, és hora de reconèixer-les", conclouen.

Les iniciatives que es presenti als premis hauran d'estar formades per un mínim de dues persones físiques, que seran les sòcies fundadores de la cooperativa, en el cas de cooperatives de treball. En el de cooperatives de consum, el nombre mínim seran 10 persones, físiques o jurídiques.

Es prioritzaran aquelles propostes que tinguin relació amb les línies estratègiques de La Col·lectiva: memòria i cultura cooperativa; cooperació, sobiranies i justícia social; agroecologia i transició ecosocial, i racialització, migracions i cures. També aquells que actuïn en els àmbits territorials d'actuació per a aquesta edició: Bellvitge-El Gornal, Santa Eulàlia, Collblanc-La Torrassa i La Florida-Les Planes.

Les propostes premiades rebran una dotació econòmica de 3.000 euros i un acompanyament personalitzat de La Col·lectiva. El termini de presentació de candidatures acaba el 10 d'abril. La resolució dels Premis Rosita es farà pública el 5 de maig. A part de noves cooperatives, també s'hi poden presentar les associacions, projectes comunitaris, col·lectius d'economies informals o altres iniciatives que vulguin fer un procés de transformació en cooperativa.

El jurat serà mixt, amb persones de l'equip tècnic de La Col·lectiva, però també d'altres d'externes, en representació, per exemple, de la Xarxa d'Economia Social de l'Hospitalet o de l'Ajuntament de la ciutat. Les bases detallen fins a deu criteris de valoració.

La finalitat dels Premis Rosita és enfortir la intercooperació i la consolidació del mercat social de la ciutat aportant als projectes cooperatius els recursos necessaris per al compliment dels seus objectius.

Afegeix un comentari nou