Es preveu fer la primera fira d'economia social de Ponent a l’abril de 2019

Colectic
Ponent Coopera es va crear al març de 2018 Font: Ponent Coopera
Ponent Coopera es va crear al març de 2018 Font: Ponent Coopera

Es preveu fer la primera fira d'economia social de Ponent a l’abril de 2019

Colectic

Resum: 

Aplegarà totes les entitats relacionades amb l'economia social i solidària que vulguin participar en aquesta jornada d’intercooperació, difusió i visibilització de bones pràctiques dutes a terme a les terres de Lleida.

La proposta de fer una la Fira d’Economia Social i Solidària de Ponent ha estat un dels resultats de la tercera Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera. Aquesta entitat aplega administracions i cooperatives i està impulsada des del programa Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Es tracta d'una de les línies traçades de cara a 2019, juntament amb un recull de propostes de millora de l'Ateneu que han sorgit a partir del debat. Les persones que han assistit a la Taula Territorial de l'entitat han coincidit en la idea que Lleida necessita una dedicació especial i una intervenció específica en economia social i solidària.

A la Taula s'ha informat sobre els primers resultats de la feina que s'ha estat fent durant els mesos que porta funcionant l'Ateneu, des del març. Entre aquestes es troben la creació del 'Títol d’especialització en Economia Social i Solidària' a la Universitat de Lleida (UdL); accions de sensibilització, dinamització i assessorament per a crear i fer crèixer cooperatives; o les formacions i jornades que s'han fet per a promoure i visibilitzar el cooperativisme a les terres de Lleida.

Els centres escolars han acollit formacions i divulgacions que han donat a conèixer a l’alumnat l’economia social i cooperativa. Han estat 24 tallers que han comptat amb la participació de 696 estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de formació professional. També s'ha impulsat un equip en economia social i solidària en el qual participen una vintena de docents.

Afegeix un comentari nou