Es reobren progressivament les oficines de l’Agència Tributària

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Entre els serveis que ja estan en marxa es troba el registre, l’acreditació per a obtenir la firma electrònica de la FNMT per a persones físiques i jurídiques i el registre d’apoderament. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Entre els serveis que ja estan en marxa es troba el registre, l’acreditació per a obtenir la firma electrònica de la FNMT per a persones físiques i jurídiques i el registre d’apoderament. Font: Unsplash.
També es tramitaran certificats tributaris, l’Impost de Matriculació (IEDMT) amb els models 05 i 06, el registre d’operadors intracomunitaris i l’obtenció del NIF provisional. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
També es tramitaran certificats tributaris, l’Impost de Matriculació (IEDMT) amb els models 05 i 06, el registre d’operadors intracomunitaris i l’obtenció del NIF provisional. Font: Unsplash.

Es reobren progressivament les oficines de l’Agència Tributària

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

A partir del 26 de maig, es posen a disposició de la ciutadania diversos serveis, com l’acreditació pel certificat digital i el registre d’apoderament.

El dimarts 26 de maig, l’Agència Tributària ha tornat a obrir de forma progressiva les seves oficines. A través de demanar cita prèvia, els i les treballadores podran atendre presencialment per portar a terme determinats serveis, sempre i quan aquestes oficines es trobin en Fase II del procés de desescalada establert per les autoritats sanitàries.

Entre els serveis que ja estan en marxa es troba el registre, l’acreditació per a obtenir la firma electrònica de la FNMT per a persones físiques i jurídiques, el registre d’apoderament i la casella IRPF per a obtenir la referència i la Clau Pin.

També es tramitaran certificats tributaris, l’Impost de Matriculació (IEDMT) amb els models 05 i 06, el registre d’operadors intracomunitaris i l’obtenció del NIF provisional. A més, es podrà realitzar la gestió censal, per a presentar els models 036, 037 i l’IAE (altes, baixes i modificacions).

Per demanar cita prèvia, es pot fer trucant al 901 200 351 o bé al 91 290 13 40 en horari de dilluns a divendres de 9.00 h a 19.00 h. També es pot demanar a través del seu web i amb l’aplicació de l’Agència Tributària.

L’atenció presencial per a la resta de serveis s’anirà habilitant progressivament d’acord amb la fase en la qual es trobi la zona on estigui situada l’oficina.

Tramitació de certificats digitals durant la Covid-19

Des del confinament, la Fàbrica de Moneda ha ofert diverses opcions provisionals amb l’objectiu de poder seguir tramitant aquest tipus de certificats.

Les persones físiques que vulguin tramitar un certificat el poden realitzar si disposen d'un DNI electrònic, la qual cosa requereix disposar també d'un lector de targetes i recordar el PIN.

D’altra banda, les persones usuàries de DNI electrònics en la seva última versió 3.0 podran utilitzar el certificat digital, que va incorporat en el xip, si disposen d'un telèfon mòbil amb sistema operatiu Android versió 4.2 o superior. Aquest també ha de disposar de tecnologia NFC.

Respecte els representants de persones jurídiques, que són administradors/es únics o solidaris, podran tramitar aquest certificat si disposen d'un certificat de la Fàbrica de Moneda de persona física, o bé DNI electrònic que sigui vàlid i que no es trobin revocats.

En el cas de les persones usuàries que disposin de DNI electrònic, però no d'un lector, poden instal·lar un programari a l’ordinador o en el dispositiu mòbil perquè es pugui utilitzar el propi telèfon com a lector de la targeta del DNI a través de la tecnologia NFC.

Afegeix un comentari nou