Espigoladors i Ambauka estrenen el videoclip ‘El menjar no es llença’

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
La Fundació Espigoladors és una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. Font: Glòria Solans. Font: Font: Glòria Solans.
La Fundació Espigoladors és una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. Font: Glòria Solans.
L’activitat que els dona nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l’activitat d’espigolar. Font: Rafael Coelho. Font: Font: Rafael Coelho.
L’activitat que els dona nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l’activitat d’espigolar. Font: Rafael Coelho.

Espigoladors i Ambauka estrenen el videoclip ‘El menjar no es llença’

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El projecte compta amb la participació d’alumnes de primària del municipi de Calders i pretén lluitar contra el malbaratament alimentari.

El menjar no es llença’ és un dels projectes més rellevants d’Espigoladors. Es tracta d’un concurs d’idees contra el malbaratament alimentari destinat a infants i joves d’entre 6 i 17 anys que aquest any celebra la 5a edició.

El premi neix de la voluntat de fomentar la participació i el compromís d’infants i joves en la construcció de propostes i solucions davant d’aquest repte global, empoderant-los a través d’un rol actiu davant les realitats socials.

D’aquesta manera, s’impliquen en la posada en marxa d’accions contra el malbaratament alimentari per transmetre i fomentar el valor dels aliments i la cultura de l’aprofitament, així com la seva participació creant material de sensibilització i divulgació sobre aquesta temàtica.

El premi consta de dues categories. A la categoria infantil, se’ls demana que enviïn contes il·lustrats que reflexionin sobre el malbaratament d’aliments i que ajudin a sensibilitzar sobre el tema. A la categoria juvenil, se’ls demana que enviïn un vídeo amb idees i propostes per fer front a la problemàtica.

Un premi que s’ha convertit en una cançó

L’edició d’enguany, a la categoria infantil, es va establir una col·laboració amb el grup musical i d’animació familiar Ambauka. El grup ha creat i produït una cançó que parla sobre el malbaratament alimentari titulada ‘El menjar no es llença’, que s’inclourà com a tema del seu nou àlbum.

D’altra banda, la col·laboració entre Ambauka i Espigoladors ha donat pas a establir com a primer premi de la categoria infantil la participació de tota la classe del grup guanyador en la realització i gravació del videoclip de la mateixa cançó.

La guanyadora d’aquesta edició ha estat l’escola Anton Busquets i Punset de Calders, amb el conte il·lustrat ‘El cuc en acció!’.

L’escola no només ha participat en la gravació del videoclip, sinó que també ha col·laborat en la ideació de personatges, les escenes i la coreografia, per ser partícips també en el procés de creació i rodatge.

Al videoclip surten escenes a l’hort de l’escola, la preparació d’un àpat amb fruites i verdures ‘imperfectes’ i el compartir d’aquest àpat festiu, amb l’objectiu de transmetre el missatge que el menjar no es llença.

Espigoladors: empresa social contra el malbaratament alimentari

La Fundació Espigoladors és una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible.

L’activitat que els dona nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l’activitat d’espigolar. Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques.

La major part d’aquesta recollida, un 95%, es canalitza directament a entitats socials i punts de distribució d’aliments que fomenten una alimentació saludable per a persones en situació vulnerable.

La part restant, un 5%, és transformada en conserves 100% naturals i artesanals com melmelades, cremes, compotes i patés que s’elaboren al seu obrador sota la marca ‘Es Im-perfect’, la primera marca d’aliments de l’Estat espanyol que comercialitza productes de qualitat elaborats a partir d’excedents alimentaris.

Afegeix un comentari nou