FETS publica una nova edició de la guia de les finances ètiques

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

FETS publica una nova edició de la guia de les finances ètiques

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El document descriu l'actual escenari català recollint l'evolució que ha viscut aquest model financer alternatiu i analitzant les particularitats de les diferents opcions existents.

"El punt més fascinant és que si jo canvio, pot ocórrer alguna cosa en conseqüència que condueixi a un canvi al món". Manfred Max-Neef era conscient de la importància dels comportaments individuals quan el 1993 va escriure aquesta frase a "Desarrollo a escala humana". Ara, FETS l'ha utilitzada, juntament amb un fragment més ampli del text, com a preludi de la nova edició de la guia de les finances ètiques "Enfoca els teus diners. Invitació a les finances ètiques".

El document mostra les alternatives que existeixen per donar resposta a les necessitats financeres de la societat.

La guia recull l'evolució que han viscut les finances ètiques a Catalunya des del 2010 (any en què se'n va publicar una primera edició) i analitza les particularitats de les diferents propostes que s'han consolidat al llarg d'aquest temps al nostre país: bancs ètics, cooperatives d'estalvi, iniciatives orientades a resoldre necessitats de finançament de manera comunitària i solidaria...

Tanmateix, l'objectiu principal del document és mostrar les alternatives existents capaces de donar resposta a les necessitats financeres de la societat i fer que la seva activitat reverteixi de manera positiva en l'entorn.

La guia proposa al lector un seguit de preguntes per reflexionar entorn al tema.

FETS descriu l'actual escenari català com a "més madur i divers" del que existia anys enrere i destaca l'augment de la presa de consciència per part de la ciutadania a l'hora de gestionar amb responsabilitat els seus diners.

"Enfoca els teus diners. Invitació a les finances ètiques" explica de manera clara què és el sistema financer i quina posició tenen dins aquest les finances ètiques, proposa al lector un seguit de preguntes per reflexionar entorn al tema, detalla alguns aspectes d'aquest model ètic i crida a l'acció.

Es tracta d'un document útil tant pels que no coneixen el tema com per a aquells que sí però que hi volen aprofundir i, per exemple, poder explicar-ho de manera clara i concreta als seus cercles socials.

Afegeix un comentari nou