Finances ètiques a l’aula, una trobada per fomentar un nou model d’educació en economia

Ravalnet
Les jornades seran un punt de trobada entre comunitat educativa i Tercer Sector. Font: Fets
Les jornades seran un punt de trobada entre comunitat educativa i Tercer Sector. Font: Fets
L'objectiu de la trobada és impulsar les finances ètiques a l'aula. Font: Pixabay
L'objectiu de la trobada és impulsar les finances ètiques a l'aula. Font: Pixabay
Fets és l'organitzadora de les jornades. Font: Fets
Fets és l'organitzadora de les jornades. Font: Fets

Finances ètiques a l’aula, una trobada per fomentar un nou model d’educació en economia

Ravalnet

Resum: 

Fets organitza un debat amb la comunitat educativa per reflexionar sobre com s’han d’educar els infants i proposar alternatives.

Impulsar les finances ètiques a l’aula. Aquest és l’objectiu de les jornades que ha organitzat Fets, una trobada d’experts de l’economia social i solidària i de la comunitat educativa que tindrà com a eix debatre nous models d’educació econòmica. Coorganitzat per Fiare Fundació, l’acte es dividirà en dos dies on hi haurà taules rodones, obres de teatre-fòrum, presentació de recursos i un carrusel d’experiències educatives en finances ètiques. Així doncs, en aquesta trobada adreçada a professorat però també a entitats, es plantejaran alternatives per aconseguir una educació crítica i plural a l’aula.

L’activista i cofundador del moviment de justícia econòmica ATTAC, Christian Felber, va afirmar en una entrevista a Aula Intercultural que el sistema educatiu s’ha convertit en un engranatge més de la “màquina capitalista”. Fets, precisament, aquesta trobada vol fer visibles i compartir experiències i recursos educatius que ja estan en funcionament per impulsar les finances ètiques a les escoles. Amb el suport de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, que acollirà les jornades, els testimonis es recolliran per ser publicats i en aquest sentit s'ha convidat a les entitats a omplir la seva pròpia fitxa explicant la seva experiència educativa fins el 8 d’abril.

Arcadi Oliveres, Domenico Villano, Pedro Gozalbo o Beatriz Fernández Olit són algunes de les personalitats del món de l’economia i de l’empresa que assistiran per compartir amb el públic assistent un debat sobre les conseqüències de la crisi financera del 2008 i les lliçons que se'n poden extreure. A més, la representació teatral anirà a càrrec de la companyia Forn de Teatre Pa’tothom.

Les jornades se celebraran els dies 20 i 21 d’abril, el divendres amb horari de tarda i el dissabte durant tot el matí fins les 16.30h. La llengua vehicular de l’acte, ja que són unes jornades estatals, serà el castellà. Durant el dissabte es presentarà la guia actualitzada ‘Que els teus diners pensin com tu’, l’informe ‘Repensando la educación financiera desde una perspectiva ética y parabancaria’ i el programa online de formació Educarci-Educarnos.

Obertes també per a estudiants i entitats educatives o de finances ètiques, les jornades seran una oportunitat única per impulsar un espai de trobada entre professorat i Tercer Sector per descobrir noves maneres d’ensenyar l’economia als més joves. Tot això, per fer possible un altre model d’economia que sigui més just, social i sostenible.

Afegeix un comentari nou