Garantir el lideratge femení com a camí per a la solidesa

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Més de 200 dones ja han participat en el programa 'Camí de la Solidesa' de Barcelona Activa. Font: Pixabay. Font: Més de 200 dones ja han participat en el programa 'Camí de la Solidesa' de Barcelona Activa. Font: Pixabay.
Més de 200 dones ja han participat en el programa 'Camí de la Solidesa' de Barcelona Activa. Font: Pixabay.

Garantir el lideratge femení com a camí per a la solidesa

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Barcelona Activa engega la vuitena edició del programa 'Camí de la Solidesa' que acompanya a organitzacions d'economia social i solidària gestionades i liderades per dones.

El Col·lectiu Punt 6, Ca La Dona o Les Mercedes són només tres de les més d'un centenar d'organitzacions que han participat en el 'Camí de la Solidesa' de Barcelona Activa. Aquest programa ajuda a consolidar organitzacions amb activitat econòmica a Barcelona o en la seva àrea metropolitana i ja constituïdes dins l'economia social i solidària, posant el focus en la incorporació de la perspectiva de gènere en la seva estratègia i en la millora dels processos de la companyia.

Durant tot el programa, les organitzacions seleccionades treballen d'acord amb les necessitats identificades a l'inici del procés amb el suport d'una assessora experta. L'acompanyament inclou un treball en àrees com ara la planificació estratègica, la millora de les eines i habilitats de gestió o la transformació jurídica de l'organització.

Formació, sororitat i aprenentatge mutu

El programa compta amb un itinerari formatiu íntegrament elaborat i impartit per dones que vol donar context a les organitzacions participants per tal de garantir la seva sostenibilitat, però sense deixar de banda la cura de les persones o la gestió de conflictes.

Precisament per posar les cures al centre i teixir xarxa, el programa també genera un espai no mixt per compartir experiències on es fomenta la sororitat i l'aprenentatge mutu.

Un cop transcorreguts els set mesos que dura 'Camí de la Solidesa', les organitzacions poden optar a un assessorament individual de 10 hores de durada de la mà d'expertes.

Les inscripcions per a la vuitena edició del programa estan obertes fins al proper 2 de maig i es poden realitzar a través d'aquest formulari.

Afegeix un comentari nou