Giving Tuesday: solidaritat per a un món millor
Comparteix
La iniciativa fa una crida perquè la ciutadania, empreses i entitats del tercer sector realitzin donatius a les causes que connectin amb elles.
Giving Tuesday és un moviment global per promoure les donacions solidàries a organitzacions sense ànim de lucre. Es centra en un dia a l'any, l’1 de desembre, per animar a diferents grups de persones a col·laborar amb les entitats que connectin més amb elles.
Per aquest motiu, l’objectiu principal és que les persones, empreses i entitats del tercer sector tinguin un dia en comú en el qual col·laboren amb causes solidàries, ja sigui econòmicament, amb temps o en espècie.
La plataforma recull tot tipus de reptes, com el de Fundació Arrels, que lluita perquè cap persona dormi al carrer, la Fundació Emys, que col·labora amb la conservació de les zones humides i la tortuga d’estany o l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Musculars (ASEM) que lluita per aconseguir eines per superar l’aïllament provocat per la pandèmia.
Este #GivingTuesday, ¡EXPANDE TU SOLIDARIDAD! Cualquier acción es muy importante, por eso te pedimos que hagas llegar este vídeo al máximo de personas que puedas; amigos, conocidos, familia... ¡Entre todos/as, podemos llegar muy lejos! pic.twitter.com/i5Lw2gCe8H
— Giving Tuesday ES (@GivingTuesdayES) November 19, 2020
Educo
L’entitat Educo és promotora del Giving Tuesday, per la qual cosa col·labora activament amb el seu manteniment i difusió a l’Estat espanyol i altres països en els quals treballen.
Aquest any, el Giving Tuesday està molt centrat en les persones, per la qual cosa estan posant als i les donants al centre, ja que aquest dia tracta sobre totes elles i la seva solidaritat. A més, adapten el missatge a la situació de la crisi actual.
Per aquest motiu, Carlo Farucci, responsable de màrqueting digital, assegura que el moviment s’ajusta a la seva comunicació i els missatges a aquesta nova situació. “A Educo en concret, hem adaptat tots els nostres programes a la crisi: portem les beques menjador arreu d’Espanya, tant a col·legis com a les llars dels nens i nenes, i centrem molts dels nostres projectes internacionals en la protecció enfront del virus”.
Com a conclusions positives Farucci apunta al paper transcendental que han tingut les entitats del tercer sector. “Crec que aquesta pandèmia ha posat sobre la taula la importància i el paper actiu que tenen les entitats sense ànim de lucre en la nostra societat. A més, també ha tret el millor costat de moltes persones”.
“El Giving Tuesday busca conscienciar les persones que, al menys un cop a l'any, col·laboren amb diferents entitats. Però la feina de difondre aquest missatge i aconseguir que cali en la societat és de tots i totes”, remarca Farucci.
Fundació Comtal
En el marc de la campanya de Nadal la Fundació Comtal ha publicat un repte solidari on engresquen a la societat per a que doni diners per a la seva causa solidària. Al repte expliquen les dificultats dels infants i joves que atenen i com volen donar resposta a les seves necessitats.
“El repte solidari d’aquest any consisteix en poder combatre les desigualtats educatives que s’han agreujat durant la pandèmia, garantint l’accés a l’educació dins i fora de l’escola”, explica Maria José Rubio, tècnica de comunicació de la fundació.
La situació actual provocada per la Covid ha deixat en evidència les diferències d’accés a l’educació per part d’infants i joves que no disposen en el seu entorn, de mitjans econòmics, recursos i/o coneixements tecnològics.
Durant el confinament, molts d’aquests infants no han pogut seguir les classes a distància, ja sigui per falta de recursos tecnològics o material escolar al seu abast. A més a més, no totes les famílies han tingut la capacitat de donar suport escolar als seus fills i filles, ni la tindran si es produeix un nou confinament.
Tota aquesta situació, ha tingut conseqüències negatives sobre l’aprenentatge i els hàbits d’estudi de bona part de l’alumnat, provocant casos de desmotivació i frustració, i ha fet augmentar les desigualtats educatives.
Per aquest motiu, l’objectiu és aconseguir que infants i joves no es quedin enrere en els aprenentatges escolars a causa de la seva situació socioeconòmica. “Per garantir això, demanem 2.000€ per poder comprar material tecnològic (especialment ordinadors i targetes amb accés a internet) i kits de material escolar, així com material de protecció front la Covid-19, per garantir la salut i continuïtat dels estudis”, assenyala Rubio.
“Als particulars i les particulars els hi diria que és un moviment global de solidaritat que pretén recollir diners per a causes solidàries i organitzacions sense ànim de lucre. I a les empreses, que és un dia ideal per ajudar, i perquè pugin exercir i demostrar la seva responsabilitat social corporativa”, apunta Rubio.
Afegeix un nou comentari