Incentivar l'ocupació de persones amb discapacitat intel·lectual
Comparteix
Amb motiu de les eleccions generals del 20 de novembre, FEAPS reclama als partits polítics que incentivin, promocionin i reconeguin social i econòmicament l’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual.
La Junta Directiva de la Confederació Espanyola d’Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEAPS) ha donat a conèixer una sèrie de propostes per als partits polítics de cara a les pròximes eleccions.
Aquestes propostes, anomenades "20 medidas de FEAPS para las elecciones del 20-N", es separen en 10 mesures sobre els drets de les persones i unes altres 10 en l’àmbit de política social, entre les quals destaca la petició d’establir una base estable de finançament per al Tercer Sector que consistiria en l’1% de la quota dels contribuents en l’IRPF.
Quant a les mesures de política social, FEAPS suggereix revisar el tractament fiscal del col·lectiu de persones discapacitades, evitar el copagament dels serveis públics i assolir una major participació i un paper més rellevant en la interlocució amb la Administració.
Alhora, reclama que les lleis espanyoles s’adaptin plenament al que diu la Convenció de l’ONU en matèria de drets de les persones amb discapacitat i que el Sistema d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència garanteixi la cobertura a totes les persones que hagin rebut aquest reconeixement.
Igualment, proposa reorientar els serveis socials cap a altres veritablement inclusius, crear un nou marc legislatiu d’acord amb la realitat i evolució del Tercer Sector i garantir per part de les Administracions Públiques el manteniment de les entitats d’aquest sector.
Pel que fa a les mesures sobre els drets de les persones, FEAPS sol·licita en essència una major participació i inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat, per intentar aconseguir una independència tant per a la persona com per a la seva família.
Això es farà mitjançant una atenció integral des de la infància, augmentant els serveis i ajuts públics per a les famílies, incentivant i promovent l’accés al treball, fomentant una cultura, oci, esport i educació inclusius i atorgant el dret a la informació i de poder participar plenament del dret de vot.
A més, FEAPS demana una millora en la coordinació i atenció dels serveis públics de salut i exposa la discriminació que rep aquest col·lectiu amb taxes de desocupació del 60% (el triple que la de les persones sense discapacitat) i també la doble discriminació que sofreixen les dones amb discapacitat intel·lectual, que no gaudeixen del dret a la maternitat i a una sexualitat plena i lliure.
Descarregueu el document "20 medidas de FEAPS para las elecciones del 20-N" aquí.
Afegeix un nou comentari