Ja has donat material escolar per a l’alumnat que més ho necessita?

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Fins al 15 de setembre es pot donar material escolar a qualsevol local de CCOO. Font: Unsplash. Font: Unsplash.
Fins al 15 de setembre es pot donar material escolar a qualsevol local de CCOO. Font: Unsplash.
El material escolar recaptat es donarà a les escoles públiques de barris en exclusió social. Font: Unsplash. Font: Unsplash.
El material escolar recaptat es donarà a les escoles públiques de barris en exclusió social. Font: Unsplash.

Ja has donat material escolar per a l’alumnat que més ho necessita?

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La 7a campanya de recollida de material escolar impulsada per la Xarxa d’Acció Solidària acaba el 15 de setembre.

Les persones que vulguin col·laborar amb la 7a campanya de recollida de material escolar poden participar-hi fins al 15 de setembre.

L’objectiu de la iniciativa impulsada per la Xarxa Acció Solidària (XAS) és garantir a tots els infants l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat. Tot el material que es recapti es destinarà a les escoles públiques dels barris on hi ha un nivell de pobresa i exclusió social elevat.

Tipus de material

La XAS ha elaborat una llista del material més necessari a les escoles. Al llistat s’hi troben els llapis, les gomes, els bolígrafs, les motxilles, les ceres de color, les maquinetes, retoladors, estoigs, quaderns, papers i llibretes. Els objectes s'han d'entregar a qualsevol local de CCOO.

“Malgrat que el material que s’aporti s’ajusti a aquesta llista, sempre donem importància al sentiment solidari i les ganes de participar. Algunes persones aporten un altre tipus de material, i sempre li trobem sortida, ja que les necessitats són molt àmplies”, expliquen des de l’organització.

On anirà a parar?

Cada any, la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya determina a quines escoles es dirigiran les ajudes en material escolar. L’equip de la federació, per proximitat i coneixement de la situació de cada escola, sap on s’hi ha de destinar més o menys ajudes.

El material es destina sempre a escoles públiques en zones de risc d’exclusió i es prioritza la socialització del material. “Aquest sistema ens ha funcionat molt bé, i estem arribant cada any a més escoles de tot el territori de Catalunya”, apunten des de la XAS.

Superar l’any passat

La 7a campanya de recollida escolar va començar a principis de juny, una mica abans de l’habitual. Aquest és un dels motius pels quals l’equip de la XAS preveu que la quantitat de material recaptat aquest any superarà la de l’any passat.

A més, des de la XAS també es mostren satisfets del nombre d’empreses i entitats que s’han unit a la causa. Aquest any, 150 empreses s’han adherit a la campanya i, de fet, el nombre va creixent, amb l’augment d’afiliats i afiliades a CCOO en diferents sectors de producció.

Les entitats, una peça clau

“Les entitats aporten molt en la realització de les campanyes, en la detecció d’escoles i en la distribució”, expliquen des de la XAS, referint-se principalment a organitzacions com Fundesplai o Trinijove, que des de fa anys treballen en xarxa i s’encarreguen de fer arribar el material als centres més necessitats.

Afegeix un comentari nou