Joan Antoni Melé: "Quan fas servir els diners estàs votant cada dia"

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Joan Antoni Melé: "Quan fas servir els diners estàs votant cada dia"

Resum: 

El subdirector de Triodos Bank a Espanya, Joan Antoni Melé, anima a tothom a responsabilitzar-se del que es fa amb els seus diners i fer-los servir per donar suport a un canvi en el món.

El IV Congrés del Tercer Sector Social que se celebra del 27 al 29 de novembre a Barcelona dóna veu a moltes entitats, cooperatives i empreses socials que treballen per un món millor. N'és el cas de Triodos Bank, que està present a la mostra de serveis i institucions del congrés. Des de xarxanet.org hem parlat amb el seu subdirector general a Espanya, Joan Antoni Melé, sobre els valors de la banca ètica i el suport econòmic a les entitats socials.

Joan Antoni Melé explica que és cabdal oferir finançament a les entitats sense afany de lucre: "El sector social ho està passant molt malament amb la desaparició de les caixes i els pagaments retardats de l'administració pública i nosaltres estem donant suport a molts projectes". El problema no és que les entitats no comptin amb bons projectes, sinó que sovint no poden desenvolupar les seves iniciatives per manca de finançament: "Molts projectes són viables, però han tancat perquè no han trobat finançament per part dels bancs. I això és una pena".

Davant d'aquesta situació, Triodos Bank adopta una postura clara posicionant-se al costat de les entitats i sensibilitzant la ciutadania sobre la necessitat de responsabilitzar-se d'allò que es fa i es deixa de fer amb els seus diners: "Quan fas servir els diners estàs votant cada dia". Per tant, l'ús conscient dels diners, tant quan comprem com quan estalviem, adopta una gran importància. De fet, el 95% dels diners que circulen al món són per especular. Cadascú ha de triar si vol que els seus diners es destinin a això o s'inverteixin en projectes que milloren la societat i el mediambient.

Segons Joan Antoni Melé, cada cop són més les persones que es passen a la banca amb valors i que animen a la gent del seu voltant a fer-ho: "S'està creant una xarxa de consciència de que la gent canviï la manera de treballar i en comptes de pensar en el jo comenci a pensar en el nosaltres".

En aquest vídeo pots veure l'entrevista:

Afegeix un comentari nou