La Campanya pel Comerç Just i les Finances Ètiques es posa les ulleres liles

Ravalnet
La XX Campanya pel Dia Mundial del Comerç Just se celebrarà sota el lema 'Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria Comerç Just! Font: Opmeer Reports / OikoCrèdit
La XX Campanya pel Dia Mundial del Comerç Just se celebrarà sota el lema 'Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria Comerç Just! Font: Opmeer Reports / OikoCrèdit

La Campanya pel Comerç Just i les Finances Ètiques es posa les ulleres liles

Ravalnet

Resum: 

La bretxa salarial de gènere a escala mundial és del 23%. Davant això, la campanya pel Dia Mundial del Comerç Just d'enguany reivindicarà una economia que respecta la igualtat de gènere laboral i la presa de decisions equitativa i igualitària.

Sota el lema 'Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria Comerç Just', la XX Campanya pel Comerç Just i les Finances Ètiques se celebrarà el mes de maig, des d'una òptica feminista. Visibilitzarà les desigualtats de gènere que existeixen en diferents sectors del comerç internacional i reivindicarà les alternatives econòmiques com el Comerç Just, les Finances Ètiques i l'Economia Social i Solidària. Els dies clau de la iniciativa a Barcelona seran el 3 i 4 de maig, encara que es realitzaran activitats arreu de Catalunya al llarg de tot el mes de maig.

Des de LaCoordi, entitat que impulsa la campanya, expliquen que les organitzacions de Comerç Just i les Finances Ètiques no discriminen per raó de gènere, paguen el mateix salari pel mateix treball a homes i dones i promouen la inclusió de les dones en els processos de formació, de participació i en els càrrecs de decisió dins les organitzacions. A més, afirmen que faciliten l'apoderament econòmic de les dones, amb l'accés al mercat i a la propietat de la terra.

Divendres 3 de maig, a les 18.30 hores, l'Espai Consum Responsable (Ronda Sant Pau, 43-45 baixos, Barcelona) acollirà la taula rodona 'Els impactes de les polítiques comercials i d'inversió en les dones i les alternatives des del Comerç Just i les Finances Ètiques'.

Dissabte 4 de maig se celebrarà l'acte central pel Dia Mundial del Comerç Just, que tindrà lloc de 10 a 14 hores, al Mercat Sant Antoni de Barcelona (Carrer Comte d’Urgell amb Manso). Hi haurà jocs i tallers per a infants, es podrà visitar una exposició de Comerç Just i Finances Ètiques amb perspectiva de gènere i es representarà l'obra de Teatre Fòrum 'Quin futur tenen els Rosell?' de l'associació La Xixa Teatre.

A més, s'hi donarà a conèixer la 'Caravana pel Comerç Just i les Finances Ètiques', que recorrerà el territori català amb productes de Comerç Just, informació sobre Finances Ètiques i una exposició itinerant.

La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya (LaCoordi) organitza aquesta campanya. Es tracta d'una nova organització de segon grau que es va donar a conèixer el passat mes de març, creada per SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Alternativa 3, Fiare Catalunya, FETS-Finançament Ètic i Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària. La nova coordinadora és l'evolució de la campanya 'Som Comerç Just i Banca Ètica', que des de fa 20 anys organitza la festa al voltant del Dia Mundial del Comerç Just.

Les entitats que vulguin donar suport i sumar-se a la campanya, poden signar el manifest 2019 i organitzar activitats en el marc d'aquesta.

Afegeix un comentari nou