La FCVS, ECOM, Ilersis i Eduvic, guanyadores dels Premis La Confederació

Suport Tercer Sector – Econòmic
Membres de les entitats guanyadores de la tercera edició dels Premis La Confederació, que es van lliurar el 19 de setembre. Font: La Confederació. Font: La Confederació
Membres de les entitats guanyadores de la tercera edició dels Premis La Confederació, que es van lliurar el 19 de setembre. Font: La Confederació.

La FCVS, ECOM, Ilersis i Eduvic, guanyadores dels Premis La Confederació

Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Un total de 41 candidatures es van presentar als premis que valoren la capacitat de governança democràtica i de transformació social de les entitats.

La innovació en la metodologia, la resiliència o la capacitat d’implicar diferents entitats i comunitats són algunes de les característiques que es valoren als Premis La Confederació. Aquest any, les guanyadores han estat la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), ECOM, Ilersis i Eduvic.

Governança democràtica

En la categoria de governança democràtica, van aconseguir el triomf la FCVS, per la seva “resiliència i bon govern”, i ECOM, pel rigor i la innovació, i per l’impacte real en la participació, l’autonomia i la capacitat de decisió de les persones amb discapacitat.

El jurat també va destacar la gran replicabilitat de la proposta d’ECOM i el canvi en profunditat del model de govern de la Federació, que ha superat les dificultats afegides d’implicar diferents entitats i grups d’interès al territori.

Transformació social

D’altra banda, en la categoria de transformació social, Ilersi es va endur el guardó gràcies a la innovació aportada en la gestió d’un equipament públic emblemàtic, amb un gran impacte en la visibilització i normalització del col·lectiu, i per suposar una aposta per a la cooperació públicoprivada en la gestió de serveis transferibles a altres territoris i realitats.

La transformació social que promou Eduvic també va ser reconeguda amb un guardó que destaca la capacitat de l’entitat de donar resposta a una emergència social, trencant amb visions i prejudicis presents a la societat. Eduvic treballa per la integració social i laboral dels joves migrats sols.

A més, la menció especial del jurat va ser per a Espigoladors, l'entitat del Prat de Llobregat que lluita contra del malbaratament alimentar i que trenca amb el model assistencialista en la distribució d'aliments.

Esperant una millora pressupostària

La tercera edició dels Premis La Confederació es va celebrar en un context marcat per les expectatives del sector en relació als pressupostos per al 2020, que quan es presentin, haurien d’acabar amb la “dècada perduda” de tarifes congelades dels serveis socials i d’atenció a les persones.

Per a més informació sobre les entitats premiades, podeu consultar les fitxes tècniques de la FCVS, d'ECOM, Ilersis i Eduvic.

Afegeix un comentari nou