La Fira de l'Economia Solidària bat el rècord d'assistència amb 17.000 visitants
Comparteix
En aquesta tercera edició ha comptat amb la participació de 196 empreses i entitats socials "que aposten per avançar cap a un model econòmic més just, democràtic i participatiu".
Del 24 al 26 d'octubre, el recinte Fabra i Coats de Barcelona ha acollit la III Fira d'economia solidària de Catalunya, que enguany ha rebut 5.000 visitants més que l'any passat. Aquestes 17.000 persones que s'han apropat a la fira han pogut conèixer gairebé 200 entitats i empreses socials, així com participar al centenar d'actes que s'hi han realitzat.
En aquesta edició s'ha volgut potenciar la intercooperació entre les entitats participants. Així, dissabte es va fer una sessió específica que va comptar amb la participació de 80 organitzacions i es va crear un espai permanent perquè aquestes entitats poguessin posar en comú les seves demandes i necessitats. L’objectiu és fer créixer els projectes compartits i augmentar la seva incidència social.
Una altra novetat de la III FESC ha estat la celebració de la Nit de l'Economia Solidària que ha servit per reconèixer la tasca de la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris Coop57, la cooperativa de producció i consum d'energies renovables Som Energia i la cooperativa de vins i olis L'Olivera.
Tot plegat, la Xarxa d'Economia Solidària (XES), organitzadora de l'esdeveniment, es mostra satisfeta i afirma que s'ha demostrat que "l'economia solidària és un sector que s'està consolidant i que és capaç d’oferir alternatives pràctiques per avançar cap a un model econòmic més just, democràtic i participatiu".
Emissió en directe
El paper de les persones voluntàries ha estat clau, un any més, per tal que tot sortís bé. Enguany la fira ha comptat amb la participació de 84 voluntaris i voluntàries.
Alguns d'ells han fet possible "la tele de la FESC", que durant més de quatre hores va emetre en directe continguts relacionats amb la fira i les entitats participants. Els dinamitzadors del Mercat Ecosol, el Balanç Social i el mes de l'economia solidària de la XES i les Federacions de cooperatives i empreses d'inserció van ser alguns dels seus protagonistes.
Aquesta inicitiva també ha format part de l'estratègia d'intercooperació de la fira, ja que, hi han col·laborat la cooperativa audiovisual Claraboia, la Fundació Trinijove, l'Associació de Joves Teb i el mitjà de comunicació La Directa.
Les transaccions, amb ecosols
Totes les transaccions dins de la fira s'han fet amb la moneda social ecosol. A l'entrada es podien canviar euros per ecosols i, si te'n sobraven, a la sortida podies recuperar els euros. Així, durant els tres dies de la fira hi van circular un total de 30.500 ecosols.
Amb l'ecosol es pretén crear el Mercat Ecosol, una comunitat de compravenda i crèdit pròpia de l'economia social i solidària catalana, formada per persones, empreses i entitats productores i consumidores, que mantenen relacions econòmiques entre elles mitjançant una moneda pròpia.
Afegeix un nou comentari