La Fundació Pinnae impulsa 10 projectes socials de la Vegueria Penedès amb 200.000 €

Autor/a: 
Dani Gallart
El passat dimarts 30 de juliol, la Fundació Pinnae va fer pública la llista dels projectes guanyadors de la II Convocatòria de Projectes d’Impuls Social pel Territori. L’edició d’enguany ha comptat amb una dotació econòmica de 200.000 €, el que representa Font: Font: Fundació Pinnae.
L’objectiu de la convocatòria és ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Font: Fundació Pinnae.

La Fundació Pinnae impulsa 10 projectes socials de la Vegueria Penedès amb 200.000 €

Autor/a: 
Dani Gallart

Resum: 

La convocatòria ha recollit 37 projectes d’entitats que treballen amb les persones i col·lectius més vulnerables del territori.

El passat dimarts 30 de juliol, la Fundació Pinnae va fer pública la llista dels projectes guanyadors de la II Convocatòria de Projectes d’Impuls Social pel Territori.

L’edició d’enguany ha comptat amb una dotació econòmica de 200.000 €, el que representa el doble de pressupost que a la primera edició. La fundació s’ha trobat una resposta molt positiva amb un total de 37 projectes recollits i que s’han dut a terme a la Vegueria Penedès.

L’objectiu de la convocatòria és ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Aquests col·lectius es centren en persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives.

La fundació ha comptat amb l’ajuda de la Fundació Pere Tarrés per tal d’avaluar els projectes seguint uns criteris i requisits establerts a les bases, com per exemple la seva viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica i la difusió.

Projectes i entitats guanyadores

El turó- Salut mental. Associació de familiars i amics

Amb un àmbit d’actuació a l’Alt Penedès, l’entitat ha presentat el projecte ‘Joves Actius’. L’objectiu de la iniciativa és generar oportunitats de lleure i espais de socialització per a joves amb problemes de salut mental.

Nou set empresa d’inserció, SCCL

Amb el projecte ‘Roba Amiga, l'outlet de les segones oportunitats’ ajuden a trobar feina en el sector del comerç a persones en greu situació d'exclusió laboral, ja sigui per raons de malaltia mental, discapacitat i especialment per situació de multi‐problemàtica social i es desenvoluparà a l’Alt Penedès i el Garraf.

Associació Llambrusca- Alzheimer Penedès

El seu programa ‘Activa’t’ per a persones amb la malaltia d'Alzheimer i els seus familiars cuidadors preveu dur a terme tallers d’estimulació cognitiva, emocional i funcional, suport psicològic individual i activitats esporàdiques com les sortides fora del centre. El projecte es desenvoluparà a Vilafranca del Penedès.

Catalunya contra el Càncer

L’entitat ha presentat el projecte ‘Suport psicològic al malalt oncològic de la comarca del Garraf i Alt Penedès’. Amb aquest projecte es pretén millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars facilitant la resolució de problemes i l'afrontament de situacions difícils derivades de la malaltia oncològica i/o el seu tractament. Les activitats es desenvoluparan a l’Alt Penedès i el Garraf.

Fundació Amics de la Gent Gran

Amb el projecte ‘Treball en xarxa amb les persones grans’ volen fomentar el voluntariat social com a eina de transformació social en la lluita contra la solitud no volguda i l’exclusió social de les persones grans. El projecte es desenvoluparà a la comarca del Garraf i el Baix Penedès.

Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans – Ecologistes de Catalunya

L’entitat ha presentat el projecte ‘Cases d’Algú’ en col·laboració amb el Centre Ocupacional Ventallat de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i el Centre Ocupacional de la Masia de La Sínia de Calafell. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional a través d’activitats de conservació del medi natural. L’activitat es desenvoluparà al Baix Penedès.

Actua SCCL

Ha desenvolupat el projecte ‘Servei d'Acompanyament Terapèutic i SocioEducatiu a les Famílies de Vilafranca i Comarca de l'Alt Penedès’ que vol oferir un acompanyament a les famílies en situació de vulnerabilitat i risc per atendre dificultats en l’exercici de la criança dels infants. La iniciativa es desenvoluparà a diversos espais de l’Alt Penedès i comptarà amb la col·laboració tècnica de la cooperativa Eduvic.

Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental

Ubicats al Garraf, l’entitat desenvoluparà el projecte ‘Suport i Entorn’ amb l’objectiu d’oferir ajut a les persones amb problemes de salut mental en l’entorn més proper i facilitar el seu desenvolupament com a persona. En termes territorials es desenvoluparà a les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf.

Creu Roja

Amb el projecte ‘Apropa’t’ volen donar el suport i la informació ‘in situ’ dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de 65 anys que es troben en zones disperses geogràficament. La iniciativa preveu adaptar una unitat mòbil d'intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

Fundació privada Sant Antoni Abat

Han presentat el projecte ‘EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia’ que pretén millorar la qualitat de persones afectades per fibromiàlgia i del seu entorn immediat i crear un nou camp de treball i d’intervenció de cara a aquesta població. El projecte es durà a terme a l’Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú, al Garraf i a la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital d’Igualada, a Anoia.

Afegeix un comentari nou