Àmbit de la notícia
Econòmic

Les federacions de centres de treball especial signen un acord amb la Generalitat per impulsar la inserció laboral

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a
Júlia Hinojo
  • A Catalunya hi ha 207 centres de treball especial
    Font: Associació Esclat
  • Les federacions que han signat l'acord apleguen el 70% de les persones amb discapacitat de Catalunya
    Les federacions que han signat l'acord apleguen el 70% de les persones amb discapacitat de Catalunya Font: Xarxa de Visibilitat

La Generalitat ha augmentat el pressupost de 68 a 80 milions d'euros per a ajudes a persones amb discapacitat. 

Les federacions de centres especials de treball més representatives a Catalunya –Dincat, AMMFeina SMC, AEES Dincat, Fòrum Salut Mental– i l’Associació CETIP han signat un acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que estableix el compromís a treballar per discriminar positivament les persones amb discapacitat de graus més elevats, fomentar la inserció laboral del col·lectiu i intensificar les accions de suport al treball.

La signatura l’acord se suma a l’augment del pressupost d’enguany destinat als centres, que passaran de rebre 68 milions d’euros a 80. Les federacions, on treballa el 70% de les persones amb discapacitat de Catalunya, veuen amb bons ulls la iniciativa conjunta i consideren que és un pas endavant cap a la fi de l’exclusió que pateix aquest col·lectiu a l’hora de trobar feina.

El conveni vol redefinir el model de centre de treball i millorar el trànsit a l’empresa ordinària garantint els suports i els retorns, així com als serveis assistencials quan les persones pateixin un deteriorament que els impedeixi continuar dins el centre.

A més, hi ha el compromís a elaborar un estudi sobre els nivells d’acció positiva que necessita cada persona en funció de variables objectives i un altre d’impacte per conèixer la situació actual en l’àmbit del treball de les persones amb discapacitat a Catalunya.

Finalment, l’acord vol aprofundir en l’anàlisi de la comptabilització de treball a temps parcial amb prestacions econòmiques i suports adients a les necessitats del col·lectiu.

A Catalunya, actualment hi ha 207 centres especials de treball i hi treballen 15.051 persones

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari