La Taula del Tercer Sector crea 'Enxarxa’t', un espai per trobar projectes pels fons europeus

Suport Tercer Sector
Enxarxa’t és un espai per trobar projectes pels fons europeus. Font: Freepik.
Enxarxa’t és un espai per trobar projectes pels fons europeus. Font: Freepik.
 Font:
La Taula ha creat un espai web que ofereix la informació pas a pas per presentar els projectes. Font: Freepik.

La Taula del Tercer Sector crea 'Enxarxa’t', un espai per trobar projectes pels fons europeus

Suport Tercer Sector

Resum: 

Per accedir al finançament les entitats han de crear aliances amb altres organitzacions.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya segueix treballant perquè les entitats puguin accedir als fons europeus. Amb aquest objectiu, la Taula ha creat un espai web que ofereix la informació pas a pas perquè les organitzacions, grans i petites, siguin capaces de presentar els seus projectes i obtenir el finançament.

Un espai on establir llaços

Un dels aspectes que caracteritza els fons europeus és la necessitat de crear aliances per tal de presentar els projectes a través partenariats entre entitats públiques i privades de diversos països europeus.

“Una de les mancances que tenen les entitats és poder conèixer amb quines altres poden iniciar els projectes”, comenta Anna Albareda, gerent de la Taula del Tercer Sector. Per aquest motiu van crear ‘Enxarxa’t’, un “repositori” on recollir i presentar els projectes que les entitats tenen en marxa o estan pensant.

Actualment, a través del lloc web les entitats, també les públiques, privades i acadèmiques –tal com remarquen des de la Taula-, poden presentar el seu projecte omplint el formulari on han d’especificar les característiques bàsiques. Per exemple, el tipus d’entitat amb què es vol crear l’aliança, el programa on es preveu participar o el pressupost orientatiu del projecte, entre d’altres. En aquest sentit, el lloc web permet trobar els programes més pertinents segons l’àmbit d'acció de l’entitat.

A partir dels projectes recollits es farà una presentació dels més destacats a les jornadesAliances socials en la nova agenda europea’ que tindran lloc l’1 i 2 de desembre. En aquest esdeveniment es podran conèixer els diferents projectes que s’estan fent i es generarà un lloc d’intercanvi, tal com assenyala Albareda. “Després d’aquestes jornades l’espai ‘Enxarxa’t’ continuarà actiu, perquè la idea és que sigui un espai permanent d’intercanvi”, afegeix.

Encara que la Taula del Tercer Sector ara treballa amb les entitats catalanes, no vol deixar de banda les possibles aliances amb altres països, un dels requisits dels fons europeus, per això, també té l’objectiu d’arribar a altres territoris amb l’’Enxarxa’t’. No obstant això, en el lloc web ja hi ha recursos on trobar projectes internacionals.

La gerent de la Taula, reconeix que costa que les entitats petites emprenguin la presentació de projectes per als fons europeus degut a la manca de temps per parar-se a pensar i crear una estratègia. En tot cas, les anima a fer el pas: “només cal perdre-li la por” i recomana que comencin per programes més senzills, amb un pressupost més baix i requisits més fàcils, com ara el programa Erasmus+. A banda d’aquest espai web, la Taula del Tercer Sector també ha creat una Guia de fons europeus.

Notícies relacionades:

Afegeix un comentari nou