La Unió de Federacions Esportives de Catalunya rep 800.000 euros de la Generalitat per impulsar l'esport

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya rep 800.000 euros de la Generalitat per impulsar l'esport

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La partida pretén millorar la gestió de les federacions, donar més visibilitat a l'esport català i promoure'l internacionalment.

Per a la majoria de les entitats adherides a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el que més es valora de la subvenció és el que suposarà en l’àmbit de la gestió de cada organització. Els ajuts serveixen per assessorar gratuïtament, a través de les oficines d’atenció, sobre aspectes legals, financers, tecnològics i de comunicació.

“El més important és el que ens ajudarà en el dia a dia. Per als clubs més petits, aquest servei laboral i fiscal ens va molt bé. Ens dóna suport i ens estalvia moltes despeses”, ha apuntat Narcís Carrió, president de la Federació Catalana d’Hoquei, adherida a la UFEC

La partida també vol normalitzar l’ús del català a les organitzacions esportives catalanes i sensibilitzar els esportistes sobre l’eradicació de la violència en l’esport.

Pel que fa a la promoció internacional de l’esport federat català, es treballarà per participar en esdeveniments esportius d’abast internacional, subministrar el vestuari esportiu de les seleccions absolutes i participar en les relacions internacionals de les federacions.

Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha aclarit que els 800.000 euros no són suficients i ha lamentat que “l’esport català hagi patit retallades de fins al 70%”. “Aquesta subvenció no és nova, sinó que ha anat a menys, tot i que l’esport és una de les principals eines d’integració social”, ha assenyalat Merino.

La manca de finançament va ser el que va portar l’UFEC a crear la Fundació UFEC el juliol del 2016 amb l’objectiu d’atraure més recursos privats per promoure projectes esportius.

Afegeix un comentari nou