El FSMET busca llits solidaris

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores 2020 busca llits solidaris. Font: FSMET
El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores 2020 busca llits solidaris. Font: FSMET

El FSMET busca llits solidaris

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Es necessiten allotjaments per acollir participants internacionals en el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores que es farà del 25 al 28 de juny a Barcelona.

La previsió és que del 25 al 28 de juny del 2020 arribin a Barcelona entre 3.000 i 5.000 persones a la capital catalana per participar al Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET). L'organització ha impulsat una campanya per demanar col·laboració a la ciutadania per oferir llits solidaris per tal que les participants s'allotgin, durant el certamen, en circuïts de proximitat a la ciutat.

La crida sol·licita a persones que tinguin lloc a casa, que possibilitin l'acollida a participants provinents d'arreu del món, majoritàriament, d’Europa i l’Amèrica Llatina. Totes formen part de moviments i/o xarxes vinculades a les economies transformadores: les finances ètiques i el comerç just, l'economia social i solidària, el cooperativisme, els comuns, les polítiques públiques, l’educació i la formació, i l’agroecologia i la sobirania alimentària.

Quants més llits, millor, per acollir el màxim de participants possible i, sobretot, aquells qui no tenen suficients recursos econòmics per pernoctar a la ciutat. En l'intercanvi, tothom hi guanya: qui ofereix hostatge i l'hoste, ja que s'enriqueixen mútuament amb experiències de diverses cultures.

La XES està centralitzant l'oferta d'allotjaments i procura relacionar hostatge i hoste, segons afinitats i idiomes, mitjançant un formulari que cal omplir i enviar per correu electrònic a log@transformadora.org:

Nom i cognom:
Adreça del domicili:
Número de llits disponibles per llar:
Idiomes que parlen les persones d’acollida:
Professió de la hostessa/hostesses
Hobbies:

Què és el FSMET?

El FSMET és un fòrum temàtic que s’engloba dins del Fòrum Social Mundial (FSM). El primer FSM es va celebrar del 31 de gener al 5 de febrer del 2001 a Puerto Alegre (Brasil) i va reunir a més de 12.000 persones.

Des d'aleshores, s’han realitzat setze edicions, i s'ha celebrat a diferents països com l’Índia, Kènia, Senegal, Tunisia o Canadà. El FSM reuneix a milers de persones de moviments de la societat civil que s’oposen al neoliberalisme i que persegueixen ser una alternativa al actual model capitalista.

El FSMET és el procés de confluència dels diferents moviments de l’economia alternativa, els que anomenem economies transformadores a un nivell local i internacional.

A través d’aquesta iniciativa es vol donar visibilitat pública i reconeixement als projectes d’economies transformadores, tot proporcionant una narrativa alternativa per a fer front al discurs hegemònic capitalista, tal com es va anunciar a l’últim Fòrum Social Mundial de Salvador de Bahia des de la XES, RIPESS, i REAS.

La decisió d’emprendre aquest certamen a Barcelona no és casual: Catalunya és un referent mundial del cooperativisme i l’economia solidària, amb una història marcada per les lluites socials. Un cop més, el país destacarà en l’escena mundial pel seu compromís social i la seva voluntat de construir un món millor.

Afegeix un comentari nou