La XES proposa 15 mesures cap a l'economia solidària a les candidatures municipals

Colectic
El document amb les 15 mesures cap a l'ESS va ser presentat el 10 d'abril a Sabadell Font: XES
El document amb les 15 mesures cap a l'ESS va ser presentat el 10 d'abril a Sabadell Font: XES

La XES proposa 15 mesures cap a l'economia solidària a les candidatures municipals

Colectic

Resum: 

Amb els ulls posats en les eleccions municipals del 26 de maig, la Xarxa d'Economia Solidària convida els partits polítics a incloure l'impuls de l'economia social i solidària en els seus programes.

Fomentar la municipalització i cooperativització de serveis públics i fer incidència en cercar vies cap a la sobirania alimentària, energètica i residencial en l'àmbit local. Aquestes són dues de les 15 mesures que proposa la Xarxa d'Economia Solidària (XES) a les candidatures i les administracions locals per tal que s'impliquin en el foment d'aquest tipus d'economia, que posa les persones al centre.

La XES va donar a conèixer el document '15 mesures cap a l'Economia Social i Solidària als municipis', que posa a l'abast dels partits, el passat dimecres 10 d'abril, a Sabadell.

La proposta aborda temes com la democràcia econòmica, les eines i espais de transformació econòmica, la gestió del patrimoni col·lectiu i l'acompanyament de les noves iniciatives socioeconòmiques. També inclou mesures sobre les finances ètiques, la intercooperació, el Mercat Social Local, el consum responsable i la compra i la contractació pública.

La XES ja va elaborar un llistat amb propostes per a les eleccions municipals del 2015. Ara, partint d'aquell document, ha creat un de nou, amb l'objectiu d'aprofundir i millorar-lo. La proposta de 2015 incloïa 14 mesures i se n'ha afegit una més: la transformació feminista de l'economia. Així, proposa a les candidatures i els futurs governs locals 15 mesures per estendre les iniciatives de l'ESS i transformar el conjunt de les relacions econòmiques.

Afegeix un comentari nou