L'EAPN analitza l'Informe de Creixement Anual de la Comissió Europea

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'EAPN analitza l'Informe de Creixement Anual de la Comissió Europea

Ravalnet

Resum: 

La Comissió Europea es compromet en aquest document a situar la justícia social en el centre de la recuperació econòmica.

La Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa (EAPN) considera que, tot i que l'informe de la Comissió Europea planteja la necessitat de que els països de la Unió Europea superin el problemes de creació de llocs de treball i d'assegurar la protecció social de les persones, el paquet que proposa no fa cap referència al pilar social promès pel que fa a objectius i drets socials, ni a les situacions de pobresa.

Aquest informe, que porta el nom de "Annual Growth Survey 2016", va ser publicat a finals de 2015, i segons l'EAPN el principal missatge que transmet és que les mesures econòmiques estan funcionant, recolçant les mateixes prioritats de l'any anterior. Aquestes són el rellançament de les inversions, la continuïtat en les reformes estructurals i el desenvolupament de polítiques fiscals responsables, de tal manera que s'aconsegueixi el creixement, la creació d'ocupació i la convergència econòmica dels estats membres de la UE.

L'organització europea de lluita contra la pobresa i l'exclusió social veu en el document un nou rellançament de les inversions socials en salut i habitatge, però que es centra molt en la creació de treball en comptes de fer-ho en garantir l'accés a tots els drets i serveis de qualitat, inclós el de l'ocupació.

Considera també que caldria que incidís més en la qualitat dels llocs de treball creats i en l'accés al mateixos per part de persones que es troben en situacions d'exclusió social, així com en el dret de les persones a tenir una vida digna.

Afegeix un comentari nou