Manresa acull el primer Congrés d’Economies Comunitàries

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
pretén ser un punt de trobada per compartir i difondre El Congrés d'Economies Comunitàries vol ser un espai on compartir estratègies i aprenentatges sobre economies comunitàries i d’autogestió. Font: La Clara Comunicació
El Congrés d'Economies Comunitàries vol ser un punt de trobada per compartir i difondre estratègies i aprenentatges sobre economies comunitàries i d’autogestió. Font: La Clara Comunicació
L’acte inaugural anirà a càrrec de Pastori Filigrana i de l’escriptor i Raúl Zibechi. Font: La Clara Comunicació
L’acte inaugural anirà a càrrec de Pastori Filigrana i de l’escriptor i Raúl Zibechi. Font: La Clara Comunicació
L’esdeveniment està organitzat per la Comunalitat Urbana de Manresa. Font: La Clara Comunicació
L’esdeveniment està organitzat per la Comunalitat Urbana de Manresa. Font: La Clara Comunicació

Manresa acull el primer Congrés d’Economies Comunitàries

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L’esdeveniment reunirà experiències d’èxit, nacionals i internacionals, per teixir vincles, fer xarxa i tractar temes com la sobirania alimentària, les cures o l’acció climàtica.

Manresa s’ha convertit en la ciutat acollidora del primer Congrés d’Economies Comunitàries. L’esdeveniment, organitzat per la Comunalitat Urbana de Manresa, tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre a la Sala Carlins i a l’Ateneu Popular La Sèquia. La iniciativa pretén ser un punt de trobada per compartir i difondre estratègies i aprenentatges sobre economies comunitàries i d’autogestió, comptant amb projectes locals i procedents de països com Uruguay, Argentina, Veneçuela o França.

Entre els temes que aborda el programa del Congrés es troben tòpics com la sobirania alimentària, la sostenibilitat, la reconfiguració dels espais de suport mutu, els reptes de futur o l’autogestió del personal treballador.

Donant veu als moviments comunitaris

L’acte inaugural anirà a càrrec de l’advocada i activista pels drets humans, Pastori Filigrana, i de l’escriptor i activista uruguaià Raúl Zibechi. A més, comptarà amb les veus de representants del Movimiento Comunero de Veneçuela, l’Escola de Circ de Nou Barris, les cuidadores i treballadores de la llar organitzades a Amb Cura i Sindillar, entre altres.

Entre les activitats previstes durant les dues jornades que dura el Congrés hi ha taules rodones, tallers i altres activitats d'oci, com una cercavila i dinars populars. Per amenitzar la trobada també es comptarà amb la representació de música de banda amb diversos conjunts de la ciutat navarresa d’Iruñea.

La Comunalitat Urbana de Manresa

El projecte de la comunalitat que es va posar en marxa durant el primer trimestre del 2022 amb el treball i col·laboració de cinc cooperatives manresanes: L'Arada Creativitat Social, Sudergintza, Senders Vius, La Clara Comunicació i l’Associació l’Era. L'arrencada també va ser possible gràcies al finançament de la Direcció General d’Economia Social i Solidària del departament d'Empresa i Treball de la Generalitat.

La Comunalitat Urbana de Manresa és un espai que treballa per enfortir la xarxa socio-econòmica de proximitat de la que ja disposa la ciutat bagenca. També vol ser una plataforma per impulsar noves iniciatives i crear vies de cooperació del teixit veïnal, així com d’entitats i comerços locals.

La iniciativa s'ha engegat amb la creació simultània de 22 comunalitats més arreu de Catalunya.

Afegeix un comentari nou