Neix l’Associació Economia Social de Catalunya per unir forces i promoure el diàleg entre entitats del sector

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Representants de les entitats que formen part de la nova associació Font: AESC
Representants de les entitats que formen part de la nova associació
La nova plataforma té l'objectiu de promoure els valors de l'economia social Font: Cooperativas.com
La nova plataforma té l'objectiu de promoure els valors de l'economia social

Neix l’Associació Economia Social de Catalunya per unir forces i promoure el diàleg entre entitats del sector

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La nova plataforma vol projectar les característiques del cooperativisme amb una veu més potent per afavorir la creació d'organitzacions.

L’Associació Economia Social de Catalunya (AESC), nascuda de la confluència entre les cinc grans entitats de l’economia social i el cooperativisme de Catalunya –la Taula del Tercer Sector, la Xarxa d’Economia Solidària, la Confederació de Cooperatives, la Confederació Empresarial del Tercer Sector i la Federació de Mutualitats– ja és l’organització de l’economia social més gran de Catalunya.

“L’AESC s’ha creat per tenir una veu única i potent del nostre model econòmic”, apunta en nom de totes les entitats Joseba Polanco, director de la Confederació de Cooperatives. L’objectiu és unir forces per promoure els valors d’un tipus d’economia que considera el capital i les inversions com a eines al servei de les persones.

De moment, l’organització s’està formalitzant jurídicament mentre prepara la presentació que tindrà lloc el 22 de juny. També estan treballant en les primeres activitats que faran com a associació: “Volem establir els requisits de les empreses d’economia social i remarcar els nostres signes d’identitat com a empreses”, explica Polanco.

El gran repte de l’associació és promoure noves empreses d’economia social. “Volem que representi, cada vegada, un major percentatge de l’activitat econòmica, per contribuir a l’extensió de la democràcia en la societat, perquè l’activitat econòmica obeeixi a les necessitats de les persones i no a l’inrevés”, afirma Polanco.

La idea de crear una plataforma que aglutinés un nombre tan gran i divers d’organitzacions socials es va començar a gestar fa anys. “S’han ajuntat moltes necessitats, circumstàncies socials, polítiques i de context, que han ajudat a veure que fer aquest camí és el més natural”, resumeix Polanco.

Afegeix un comentari nou