Participa en un Sant Jordi solidari

Autor/a: 
Jonathan Rueda
 Font:
Font:

Participa en un Sant Jordi solidari

Autor/a: 
Jonathan Rueda

Resum: 

El dia de Sant Jordi és tradició que milers de catalans i catalanes es regalin llibres i roses, regals que poden tenir també una funció solidària. Moltes entitats sortiran al carrer per vendre llibres i roses solidàries per captar fons.

El 23 d’abril arriba Sant Jordi i com cada any es vendran milers de llibres i roses per tot Catalunya. Però a més de seguir amb la tradició, es posaran en marxa un seguit d’iniciatives i programes solidaris que diverses entitats portaran a terme amb l’objectiu de recaptar fons per a diferents projectes.

Algunes iniciatives solidàries per aquest Sant Jordi són:

La Casa dels Xuklis

Un grup de voluntàries de la Casa dels Xuklis confeccionarà prop de 1500 roses de paper i ganxet. Es tracta de roses sostenibles que no necessiten aigua, ja que mai es fan malbé. La idea és repartir-les entre famílies de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i famílies d’acollida a la Casa dels Xuklis i captar fons per a diferents projectes solidaris.

Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral

La Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral ofereix a empreses la possibilitat de comprar roses per a obsequiar als seus treballadors. Els beneficis que recaptin amb aquesta iniciativa, aniran destinats a diferents programes que la Fundació realitza per tal que persones afectades de paràlisi cerebral puguin gaudir d’una millor qualitat de vida.

Projecte Home

El Projecte Home de Catalunya també ofereix un servei per a empreses que vulguin regalar roses entre els seus treballadors. Els mateixos membres de l’entitat s’encarregaran de la confecció de les roses. Tots els beneficis obtinguts amb aquesta campanya es destinaran a programes de tractament per a persones amb drogodependències.

Fundació Comtal

La Fundació Comtal també serà present durant aquest Sant Jordi amb una parada solidària on vendran roses, llibres de segona mà i material solidari. A més celebraran una festa davant del Mercat de Santa Caterina amb diversos tallers d’escriptura, contes, roses o titelles perquè els infants gaudeixin de la diada.

Comentaris

Desde Wikimums proposem l'intercanvi de llibres infantils a diferents parcs: es tracta de que el nen esculli un llibre que ja hagi llegit i el deixi en algun racó del parc. I, alhora, busqui un altre llibre "alliberat".

Per tal que sigui més fàcil trobar els llibres, s'han definit diferents parcs on alliberar els llibres:

A Barcelona, al Parc de la Ciutadella, el Parc del Laberint i el Turó Parc.

A Girona, als Jardins de la Devesa i al Parc del Migdia.

I si hi ha gent que vulgui iniciar-ho a altres ciutats, la iniciativa és oberta!

Com més llibres es "lliberin", més llibres trobaran els nens i més divertit serà.

Moltes gràcies per la vostra aportació!

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou