Recel de les entitats pel canvi de departament que gestiona el PIRMI

Autor/a: 
Xavier Budé
 Font:
Font:

Recel de les entitats pel canvi de departament que gestiona el PIRMI

Autor/a: 
Xavier Budé

Resum: 

El Govern ha traspassat el programa de Renda Mínima d’Inserció, el PIRMI, al departament d’Empresa i Ocupació, que ha mostrat poca receptivitat a les diverses propostes d’ECAS per revisar el programa.

El passat 29 de maig, el programa de Renda Mínima d’Inserció, competència fins ara del departament de Benestar Social i Família, va passar a ser gestionat pel departament d’Economia i Empresa, amb l'objectiu de guanyar eficàcia i reduir costos, tot i que els canvis no modifiquen els circuits ni l'actual funcionament del programa, segons la Generalitat.

La federació d’Entitats catalanes d’acció Social (ECAS) ha emès una nota de premsa on posa de manifest el temor de les entitats davant aquest canvi, principalment per l’actitud mostrada per aquest nou departament gestionador: “els reiterats intents d’ECAS per posar en comú les nostres propostes no han fet possible el treball conjunt amb Empresa i Ocupació”.

Les entitats socials “consideren necessari obrir un procés de revisió a fons del programa per donar resposta a les demandes actuals”. Per aquest motiu, han fet arribar al Govern i als grups parlamentaris un document de reflexió i propostes per a la “reformulació urgent de la llei de la RMI, que arran de les darreres modificacions per restringir-ne l’accés està deixant sense cap tipus de cobertura social nombroses persones i famílies en risc d’exclusió”.

Des d’ECAS, es confia que l’òrgan tècnic administratiu, assumit pel departament d’Empresa i Ocupació, “intensifiqui la seva implicació” amb el programa de RMI i “cristal·litzi el seu compromís” amb el procés de revisió, cada dia més urgent.

Per últim, ECAS considera imprescindible que el programa de la Renda Mínima d’Inserció sigui gestionat transversalment i de forma interdepartamental, per poder mantenir una atenció integral als beneficiaris, amb l’aportació participativa del departament de Benestar Social i Família i del departament d’Educació.

Afegeix un comentari nou